Népmesébe illik: Dragnea vezérrel miccsezett egy romániai polgár

Azaz, hogy nem is miccsezett. Sörözött. És kötött egy újabb fogadást a Boss-szal. Figyelem: aurópályákról is szól!
Hirdetés

Ahhoz, hogy a hétfő délutáni népmesei jelenetet megértsük, kicsit vissza kell mennünk az időben. Egész pontosan a múlt hétig, amikor egy romániai polgár, nevezett Bogdan Lungu galaci lakos hangosan leírta a Facebookon: nem is Liviu Dragnea szocdem főbojár írja a neve alatt futó hivatalos Facebook-oldal posztjait. De ha mégis, akkor ő biza jön egy láda sörrel.

Erre Liviu Dragnea előállt egy szelfivel, annak bizonyítékaként, hogy biza ő maga posztolgat a saját oldalán. Lungu úrnak nem volt mit tennie: elvesztette a fogadást, tolnia kellett egy láda sört. Szépen meg is egyeztek (mint a mesében), hogy Lungu úr május 7-én, hétfőn  szépen elmegy Galacból Bukarestbe, és pontban délután öt órakor beállít a PSD bukaresti székházába, a sörökkel egyetemben. Dragnea megígérte, hogy ő hozza a miccset a sör mellé, egyenest Teleormanból. A háttérsztori többi részét itt lehet elolvasni, egy sör mellett például.

A hétfő délután el is jött, Lungu mester (aki mellesleg harcos ellenzéki és veterán PSD-ellenes tüntető) szépen meg is érkezett a bukaresti pártszékházba. És Liviu Dragnea állta a szavát: készen várta vendégét, asztallal, székkel, miccsel, ahogy kell.

Bogdan Lungu azonban nem fogadta el a PSD-nagyúr miccsét.

Mert hogy szerinte erről nem volt szó. (Ez azért nem volt szép tőle.) A hozott sörből azonban ivott egyet Dragneával, megbeszéltek pár dolgot… és kötöttek egy újabb fogadást.

Mégpedig autópálya-ügyben. Lungu úr azt állítja, hogy a PSD-kormány 2020-ig képtelen lesz 150 kilométernél „több” autópályát üzembe helyezni Románia területén. Dragnea úr persze azt állította, hogy a határidőig simán meglesz a 150 kilométernyi autópálya. A tét egy újabb láda sör! Most lehet kezdeni izgulni, sőt figyelni, mikor kezdik jegyezni a meccset a fogadóirodák.

Mindeközben a pártszékház előtt jó pár ember összegyűlt. Egyesek szidták Dragneát és pártját, mint a bokrot, mások szidták a szidalmazókat és védelmezték a pártot, amelyre szavaztak.

Hirdetés

Egy dolog biztos: ha Dragnea el is veszti az újabb fogadást, vagyis nem készül el az a 150 kilométernyi pálya, egy pár százaléknyi szavazatot begyűjtött hétfő délután. Ha tetszik, ha nem, el kell ismerjük: így kell ezt csinálni.

Ja, ha kedvük van, itt megnézhetik a jeles eseményt:

 

Hirdetés