Pro Infrastruktúra Egyesület: csak totojáznak a Szászsebes és Torda közötti autópálya építői (VIDEÓ)

A Pro Infrastruktúra Egyesület alaposan beolvas a közútkezelőnek és a kivitelezőnek.
Hirdetés

Továbbra is borzasztóan lassan haladnak az építési munkálatok a Szászsebes és Torda közötti, az észak-erdélyi autópályát a dél-erdélyivel összekötni hivatott A10-es jelzésű autópályán – hívta fel a figyelmet már sokadszor a Pro Infrastruktúra Egyesület.

A közúti beruházásokat nyomon követő egyesület az Országos Közútkezelő Társasághoz (CNAIR)  fordult felhívással, mert a sztráda kettes jelzésű, Nagyenyed és Gyulafehérvár közötti szakaszán továbbra is szorgalmasan lazsál a kivitelező.

Az egyesület méltatlankodva jegyzi meg, hogy bár az időjárási viszonyok kedvezően alakultak az elmúlt hetekben, a kivitelező cég, az Aktor elképesztően lassan halad, gyakorlatilag alig látni munkást a pályaszakaszon. Egyenesen úgy fogalmaztak, hogy a hangzatos ígéretek ellenére a valóság nem csupán kiábrándító, de egyenesen katasztrofális.

Ennek bizonyítására légi felvételt készítettek az útszakaszról, íme:

 

 

Hirdetés

Felteszik a kérdést: miért van az, hogy, bár a CNAIR és a kormány folyamatosan a szerződés felbontásával fenyegeti a késlekedő kivitelezőket, az Aktornak eddig haja szála sem görbült.

Azt is megjegyzik, hogy nem minden a kivitelező felelőssége, egyes helyeken ugyanis még az építkezéshez szükséges kisajátításokat sem hajtották maradéktalanul végre. Ez azonban nem menti fel őket a hanyagság vádja alól, mivel olyan helyek is vannak, ahol lehetne dolgozni, de a kivitelező állítólag még arról sem tud, hogy már két éve kiadták az építkezési engedélyt. Márpedig ennyi idő alatt egy komoly kivitelező már komoly előrehaladást ért volna el, sőt már majdnem befejezte volna a munkát.

Az egyesület ezért felszólítja a közútkezelőt, hogy gyorsítsa fel a kisajátítási eljárásokat, az építési engedélyek kiadását, valamint a munkálatok útvonalán található közművek áthelyezését.

„Minden halogatás nem más, mint az állami költségvetés, a vissza nem térítendő európai források és a minél gyorsabban közlekedni akaró autósok semmibe vétele” – áll a dörgedelmes hangvételű, de mégis korrekt közleményben.

Hirdetés