Fotó: Monitorul de Cluj
durva
Jean St'Ay
2018. április 28. szombat, 13:51
A fiúcskát jelenleg kórházban kezelik.

Pénteken történt, hogy egy kolozsvári anyuka nyolc éves kisfiával, a nagymama kíséretében kiment a Monostori temetőbe, elmondása szerint azért, hogy virágot vigyenek a fiú bátyjának sírjára, aki 10 éves lett volna.

Amikor kifele indultak a sírok közül, egy kőkereszt ráesett a gyermekre. Miután sikerült eltávolítani a keresztet, a szülő és nagyszülő a sürgősségre sietett a fiúcskával. A gyermek medencetörést szenvedett, jelenleg édesanyjával együtt kórházban van.

A Hajnal negyedi temető a kolozsvári polgármesteri hivatal gondozásában van, vagyis a hivatal felel a terület karbantartásáért és a biztonságért.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26412
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.