Fotó: Monitorul de Cluj
durva
Jean St'Ay
2018. április 28. szombat, 13:51
A fiúcskát jelenleg kórházban kezelik.

Pénteken történt, hogy egy kolozsvári anyuka nyolc éves kisfiával, a nagymama kíséretében kiment a Monostori temetőbe, elmondása szerint azért, hogy virágot vigyenek a fiú bátyjának sírjára, aki 10 éves lett volna.

Amikor kifele indultak a sírok közül, egy kőkereszt ráesett a gyermekre. Miután sikerült eltávolítani a keresztet, a szülő és nagyszülő a sürgősségre sietett a fiúcskával. A gyermek medencetörést szenvedett, jelenleg édesanyjával együtt kórházban van.

A Hajnal negyedi temető a kolozsvári polgármesteri hivatal gondozásában van, vagyis a hivatal felel a terület karbantartásáért és a biztonságért.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26412
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.