Nincs amiért lemondjon Dăncilă

Mondta Dragnea a DNA-tól kijövet.
Hirdetés
Nincs oka a lemondásra Viorica Dăncilă kormányfőnek – jelentette ki pénteken Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke. Hozzátette, a parlament szavazott bizalmat a miniszterelnöknek és nem az államelnök. „Nincs miért lemondania, továbbra is támogatásunkat élvezi” – mondta Dragnea, aki épp a Korrupcióellenes Ügyészségről távozott.
 
Ügyészségi források azt mondták az Agerpres hírügynökségnek, hogy a PSD elnökét valószínűleg a Belina-ügyben hallgatják ki. Ehhez képest Dragnea azt válaszolta az őt a DNA bejáratánál váró újságíróknak, hogy azért ment be az ügyészségre, mert a DNA értesítette, hogy megkapja a Tel Drum dossziét elektronikus változatban, ahogy kérte. Kihallgatásra nem is nagyon volt idő, a pártelnök negyedórát töltött a DNA székházában.
 
A kormányfő és az államfő közti konfliktust feszegető kérdésre azt válaszolta, erre válaszoljon inkább az államelnök, Viorica Dăncilának „a kormánynál van dolga”.
 
Klaus Iohannis államfő ma délelőtt jelentette be, hogy megvonta a bizalmát Viorica Dăncilától, és felszólította, hogy mondjon le a kormányfői tisztségről. Az államfő úgy véli, azzal, hogy 
  • Dăncilă nem kapható a jegybankkal fennálló konfliktus tisztázására, 
  • illetve hogy Iohannis bevonása nélkül döntött a kormány Románia izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetéséről, 
  • és úgy ment el Izraelbe, hogy nem egyeztetett az államfővel,

sokadjára méltatlannak bizonyult a miniszterelnöki tisztség betöltésére. Az államfő szerint Viorica Dăncilă nem tartja be a hivatali esküjét sem, mert nem az ország polgárainak érdekét, hanem csak a pártérdekeket veszi figyelembe. 

Hirdetés