Tisztelettel adózunk
béel
2018. április 26. csütörtök, 08:00
Ha már Mátyás-emlékév van. Eugen Teodorovici a hosszú hétvégén leselkedik majd az adóhivatali alkalmazottak után, hogy azok ne zaklassák indokolatlanul a vállalkozókat.

Egészen sajátos módszert dolgozott ki Eugen Teodorovici pénzügyminiszter arra, hogy rábírja az adóhatóság ellenőreit: ne zaklassák fölöslegesen a cégeket az ellenőrzések során. A tárcavezető közölte, a május elsejei hosszú hétvégén ő is kilátogat a Fekete-tenger partjára, de nem pancsikolni, és nem is hivatalos miniszteri pompában. Hanem szinte rangrejtve, hogy – mint fogalmazott - „az árnyékból” kövesse nyomon az adóhatóság embereit. Tisztára, mint annak idején Mátyás király.

Teodorovici elmondta, a tengerparton lesz, hogy megbizonyosodjon: az adóhatóság a vendégfogadók gazdasági tevékenységének megzavarása nélkül fog ellenőrizni.

A parlament épületében nyilatkozó Teodorovici elmondta, tárgyalt az Adócsalás Elleni Főigazgatóság képviselőivel, akik közölték vele, hogy terveik szerint a tengerparton fognak ellenőrzéseket végezni a május elsejei szezonkezdéskor.

„Egyértelműen megkértem őket, hogy ne zavarják meg a gazdasági szereplők tevékenységét, nehogy ilyen eljárásokról szerezzek tudomást. De senkinek nem kell aggódni vagy félni az ANAF ellenőrzéseitől.

Aki betartja a törvényt, aki bevezeti a pénztárgépbe a bevételi összegeket, az a barátunk”

– mondta a pénzügyminiszter.

Teodorovici kilátásba helyezte, hogy jelen lesz a tengerparton, és rejtőzködve, de követni fogja az adóhatóság alkalmazottait, akiknek tiszteletben kell tartaniuk az adófizetőket, és nem szabad akadályozniuk a cégek gazdasági tevékenységét.

„Ez megtörténhet éjjel is, nappal is” – figyelmeztetett a miniszter.

Már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogyan kerüli el a sokat szereplő tárcavezető, hogy felismerjék: BMW-s, kigyúrt menő csávónak, szilikonkeblű cicababának, vagy kebabosnak álcázza majd magát. Ne adj' Isten, pálmafának.

Amúgy Teodorovici nem először izzasztja meg az adóhivatali alkalmazottakat. Mivel március végén kiderült, hogy a februári pénzügyi mérleg siralmasra sikeredett, elrendelte, az adóhatóság (ANAF) vezető tisztviselői maradjanak benn délután is a munkahelyükön, hogy ellenőrizzék a hasonlóan hatalmas költségvetési lyukkal fenyegető márciusi adatokat.

Egyébként egészen jó ötletei is vannak. Így például papírlevél helyett interneten kommunikálna az adófizetőkkel.

A legnagyobb visszhangot kiváltó javaslatot azonban tavaly tette, még Mihai Tudose akkori miniszterelnök tiszteletbeli tanácsadójaként. Fölvetette, hogy meg kéne adóztatni az adómentességet élvező román ortodox egyházat.

Akkor a tisztségébe került az amúgy korrekt felvetés, de azért most sem akar teljesen lemondani róla. Igaz, nem az államkasszába fizettetné be a pénzt, hanem arra ösztönözné az egyházat, hogy szociális programokra költse azt az összeget, amelyet adóként kellene kicsengetnie.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26374
A román külügy szokatlanul higgadt hangnemben reagált, és a magyar-román kapcsolatok elmélyítése mellett foglalt állást.
Létezik, hogy a jelenlegi koalíció annyira felelőtlen legyen, hogy maga ellen fordítsa az ország lakosságának 80 százalékát?
Kolumbia egyik hátvédje a 3. percben kezezett, azonnal kiállították. Japán persze berúgta a 11-est.
Mindenki megkapja a magáét – a középkori kódexek stílusában. VIGYÁZAT: POLITIKAILAG NAGYON NEM KORREKT TARTALOM!
Rég várt változások védik ezentúl azokat, akiket otthon ütlegelnek.
Le akarják szoktatni és eltiltani a kiskorúakat a koffeinbombákról.
A tévészerelőből Bihar megye egyik legbefolyásosabb politikusává vált Kiss Sándor több korrupciós ügy kulcsfigurája volt.
A büsztöt abban a parkban állították fel a Szent László Napok szervezői, melyet maga Rhédey adományozott 200 évvel ezelőtt a városnak.
Gyarmatosította Tunézia térfelét a pályán, de csak a legvégén tudta megtörni az afrikai csapatot.
Kérdés: a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap zseniális gazdasági megoldás, vagy zseniális korrupciós terv?
Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.
Az eset hétfő délután történt a Kerekdombon.
Anya, apa, gyerekek, kutya, macska, haverok, buli, zene, pihenés, eszem-iszom, szórakozás, lazulás – ez folyt a hétvégén a gyalui vár kertjében, Kolozsvár szomszédságában.
A szociáldemokraták levagdosnák az elnök szárnyait. Hovatovább nyíltan vállalt céljuk: a parlamentáris köztársaság. Na de, mi lesz Klaus Iohannisszal?