Fotó: Gazeta Sporturilor
Büntike
Szerző: Főtér.ro
2018. április 25. szerda, 17:15
A Times New Roman viccportál is megbánja, hogy lekurvázta Dragnea nőjét.

Összesen 30 ezer lejre bírságolta az országos diszkriminációellenes tanács a Román Labdarúgó Szövetséget, valamint két élvonalbeli klubot, amiért utóbbiak szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak a Sepsi OSK elleni mérkőzéseken.

A diszkriminációellenes tanács a tavaly augusztusban lejátszott két találkozón történt incidenseket vizsgálta. Mindkét összecsapáson a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK játszott a Dinamo București, majd a Poli Iași ellen. Az élvonalban maradásért küzdő háromszéki együttes ellenfeleinek szurkolói

a „Kifele a magyarokkal az országból!” rigmust skandálták.

A hatóság megállapította, ez a megnyilvánulás hátrányos megkülönböztetést jelent a romániai magyar közösséggel szemben, amely tagjainak sérti az emberi méltósághoz való jogát. Ezért a hatóság egyhangú döntés nyomán a román szakszövetséggel, valamint a két klubbal szemben 10-10 ezer lejes bírságot rótt ki.

A Sepsi OSK a román élvonal rájátszásának alsóházában jelenleg a kiesés elkerüléséért küzd, és a hétvégi fordulóban hazai pályán éppen a bukaresti Dinamót fogadja.

A diszkriminációellenes tanács büntetést szabott ki a humoros álhíreket közlő Times New Roman portálra is az egyik túltolt cikk miatt, melynek a címe is sokat mondó:

Dragnea kurváját letámadták a PSD-sek.

A március 12-én megjelent cikk ellenséges, lealjasító, megalázó hangulatot keltett a PSD női tagjaival szemben, sértette a nők méltósághoz való jogát.

A szatírikus portál kiadója, az Infant Media 5 ezer lejes büntetést, a cikk szerzője szintén 5 ezer lejt kell kifizetnie. A főszerkesztőt és a kiadó igazgatóját 3-3 ezer lejre bírságolták.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26367
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.