Fotó: Mediafax
El kamion
szabot
2018. április 21. szombat, 21:48
A mozdonyvezető könnyebben megsérült, a mozdony és a teherautó megrongálódott.

Egy 400 utassal közlekedő vonat ütött el szombat délután egy teherautót Lugos és Tápia között – írja a Mediafax hírügynökség. A Temesvár–Bukarest járat mozdonyvezetője könnyebben megsérült, a mozdony megrongálódott, a vasúti közlekedést felfüggesztették az illető szakaszon, közölte a temesvári CFR-igazgatóság közlekedésbiztonsági főnöke, Cristian Udrea. Az 1798-as járatért kisegítő mozdonyt küldtek.

A Temes megyei rendőrség szerint a balesetben egyetlen utas sem sérült meg, és a mozdonyvezető sem akarta, hogy kórházba szállítsák.

A rendőrök szerint a teherautó 46 éves sofőrje volt a vétkes fél, mert nem adott elsőbbséget a vonatnak a vasúti kereszteződésben.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26326
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.