Fotó: Mediafax
El kamion
szabot
2018. április 21. szombat, 21:48
A mozdonyvezető könnyebben megsérült, a mozdony és a teherautó megrongálódott.

Egy 400 utassal közlekedő vonat ütött el szombat délután egy teherautót Lugos és Tápia között – írja a Mediafax hírügynökség. A Temesvár–Bukarest járat mozdonyvezetője könnyebben megsérült, a mozdony megrongálódott, a vasúti közlekedést felfüggesztették az illető szakaszon, közölte a temesvári CFR-igazgatóság közlekedésbiztonsági főnöke, Cristian Udrea. Az 1798-as járatért kisegítő mozdonyt küldtek.

A Temes megyei rendőrség szerint a balesetben egyetlen utas sem sérült meg, és a mozdonyvezető sem akarta, hogy kórházba szállítsák.

A rendőrök szerint a teherautó 46 éves sofőrje volt a vétkes fél, mert nem adott elsőbbséget a vonatnak a vasúti kereszteződésben.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26326
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.