Váratlan meglepetés: Trump meghívta Putyint

Magához. Amerikába. És mondhatni, meghívatta magát Oroszországba.
Hirdetés

A meglepő hírt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter közölte. Egy telefonbeszélgetés során Donald Trump amerikai elnök meghívta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, látogasson el az Egyesült Államokba.

Lavrov Szerint Trump elnök többször is visszatért az amerikai látogatás témájára a beszélgetés során. Mi több, azt is megemlítette, nagyon örülne, ha meglátogathatná Oroszországot.

Amerikai elnök utoljára 2013-ban látogatott orosz földre, amikor Barack Obama részt vett a G20 csúcstalálkozón, Szentpétervárott.

Orosz elnök utoljára 2015-ben látogatott az Egyesült Államokba: Vlagyimir Putyin részt vett az ENSZ közgyűlésén, New Yorkban.

A jó híren túl az orosz külügyér arról is beszélt, hogy az amerikai által Szíriában végrehajtott légicsapás bármely morális felelősség alól mentesítette Oroszországot a tekintetben, hogy a szövetséges Aszad-rezsimnek rakéta-elhárító rendszereket adjon el.

Hirdetés

Ugyanakkor Lavrov elismerte, hogy a légitámadások előtt Oroszország elküldte az amerikai hivatalosságoknak a Moszkva által vörös vonallal behatárolt területek jegyzékét, és az akció során az amerikai hadsereg nem is sértette meg azokat. 

Ami még fontos üzenet lehet: az orosz külügyminiszter szerint Trump és Putyin nem fogja megengedni egy esetleges fegyveres konfliktus kirobbanását országaik között.

Hirdetés