Új időpontban, de a megszokott helyen vár a Szabadság Feszt

A margittai fesztivált népszerűsítették Kolozsváron. Bejelentették a főbb fellépőket is.
Hirdetés

Hatodik alkalommal szervezi meg a Bihar megyei Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) a Szabadság Fesztet Váradtól 45 kilométerre, Margitta új termálstrandján. A szervezők Kolozsvárra is elhozták a fiataloknak szóló fesztivál hírét, hogy minél több látogatót vonzzon az immár ötnaposra bővült,

augusztus 29. és szeptember 2. között esedékes buli.

Az előző években a magyar popzenei élet jeles képviselői, lemezlovasok, humoristák, amatőr vagy kisebb együttesek léptek fel a fesztiválon. Napközben szakmai programokra, vetélkedőkre, előadásokra, hagyományőrző tevékenységekre, táncházra került sor. A bevett recepten idén sem fognak változtatni. Vonzó elfoglaltság ugyanakkor a strandolás, mely ingyenesen biztosított a fesztiválozók számára.

Az évek során egyre többen látogatták a fesztivált, a tavaly már hétezren vettek részt (ebből mintegy ezren kempingeztek, a többiek napijegyekkel látogatták a programokat). Idén további növekedésre számítanak.

Fellépők

A 2018-as Szabadság Feszt fellépői közül egyelőre ötöt jelentettek be. Ott lesz Margittán és koncertezni fog a Hooligans, az Irie Maffia, a Margaret Island, a Depresszió és a Bagossy Brothers Company. Összesen 20 fellépő színesíti a koncertfelhozatalt, további neveket a későbbiekben ismertetnek.

Hirdetés

A jegyértékesítés április 20-án, pénteken indul. Első körben a Super Early Bird bérletek 49 lejbe kerülnek, ebben benne van a kempingezési lehetőség és a termálstrand használata is a Szabadság Feszt ideje alatt. Jegyeket online a biletmaster.ro oldalon lehet vásárolni, illetve Bihar megyében, valamennyi városban vannak jegyeladó pontok. Folynak az egyeztetések, hogy igény szerint más megyékben is legyen offline jegyárusítás. 

 

Hirdetés