Kép: Presasm.ro
baleset
béel
2018. április 19. csütörtök, 08:45
Az egyik busz sofőrje elmulasztotta az elsőbbségadást. Súlyos sérült is van.

Többen is megsérültek, amikor csütörtökön reggel összeütközött két autóbusz Szatmárnémetiben.

A baleset a déli ipari park közelében következett be, amikor egy Szatmár megyei rendszámú busz nem adott elsőbbséget, és összeütközött egy Kolozs megyei rendszámú autóbusszal.

Az ütközés nyomán összesen tizenkét személyt kellett orvosi ellátásban részesíteni, egy személy súlyos állapotban van, miután az egyik busz kereke alá került.

Az egyik sofőrt a mentőegységeknek kellett kimenteniük a buszból, ő is súlyos sérüléseket szenvedett.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26284
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.