Katonásdi
béel
2018. április 19. csütörtök, 12:45
És velük együtt persze még több amerikai hadi felszerelést.

Románia bátorítja az amerikai hadsereg csapatai jelenlétének növelését az ország területén – mondta csütörtökön Klaus Iohannis államfő.

Egy, a Cotroceni-palotában szervezett biztonságpolitikai szemináriumon az elnök kifejtette: Románia álláspontja szerint meg kell szilárdítani a NATO-n belüli szolidaritást, többek közt a transzatlanti szolidaritást is, amely alapvető feltétele a Washingtoni Szerződés 5. cikkelyében foglalt közös védelmi elv működésének. Ezért Románia bátorítja az amerikai csapatoknak az ország területén kifejtett tevékenységét, valamint jelenlétük és az amerikai hadi felszerelés növelését Romániában – mondta Iohannis.

Hozzátette: Románia a NATO és az Európai Unió közötti együttműködést, valamint a keleti szárny egységének megszilárdítását is elsődleges fontosságúnak tartja. Iohannis szerint a keleti szárny hatékonyabb védelmére van szükség, amelyhez egységesen kell fellépni a Balti-tengertől a Fekete-tengerig.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26290
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.