Katonásdi
béel
2018. április 19. csütörtök, 12:45
És velük együtt persze még több amerikai hadi felszerelést.

Románia bátorítja az amerikai hadsereg csapatai jelenlétének növelését az ország területén – mondta csütörtökön Klaus Iohannis államfő.

Egy, a Cotroceni-palotában szervezett biztonságpolitikai szemináriumon az elnök kifejtette: Románia álláspontja szerint meg kell szilárdítani a NATO-n belüli szolidaritást, többek közt a transzatlanti szolidaritást is, amely alapvető feltétele a Washingtoni Szerződés 5. cikkelyében foglalt közös védelmi elv működésének. Ezért Románia bátorítja az amerikai csapatoknak az ország területén kifejtett tevékenységét, valamint jelenlétük és az amerikai hadi felszerelés növelését Romániában – mondta Iohannis.

Hozzátette: Románia a NATO és az Európai Unió közötti együttműködést, valamint a keleti szárny egységének megszilárdítását is elsődleges fontosságúnak tartja. Iohannis szerint a keleti szárny hatékonyabb védelmére van szükség, amelyhez egységesen kell fellépni a Balti-tengertől a Fekete-tengerig.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26290
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.