sine qua non
Timi
2018. április 16. hétfő, 20:20
A Románia Akadémia újdonsült elnöke továbbra is a Babeș-Bolyai Tudományegyetem rektora marad.

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem szenátusának hétfői ülésén felmerült, hogy a Román Akadémia élére kinevezett Ioan Aurel Pop mandátuma lejártáig őrizze meg rektori tisztségét is. A szenátus elsöprő többsége támogatta az ötletet, így Ioan Aurel Pop elfogadta a felkérést.

Ioan Chirilă, a szenátus elnöke a Kolozsvári Rádiónak elmondta: az új – illetve az ideiglenes – vezetőség megválasztásának folyamata zavart okozott volna az egyetem működésében, ezért is született ez a megoldás. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26245
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.