Nem mond le a miniszterelnök, bár híresztelések szerint szó volt róla

PSD-n belüli források szerint Viorica Dăncilă a Liviu Dragnea irányából érkező nyomást nem bírja.
Hirdetés

„Szó sincs róla” – reagált a lemondásáról érdeklődő újságíróknak Viorica Dăncilă miniszterelnök hétfőn, a PSD Országos Vezető Bizottságának ülése előtt.

A média azért kérdezte az esetleges távozásáról a miniszterelnököt, mivel hétfőn felröppent, hogy Dăncilának elege lett a párton belül rá nehezedő nyomásból.

A g4media portál a PSD-vezetőségéhez közel álló forrásokra hivatkozva azt írja: Dăncilă azért elégedetlen, mert neki kell odaállnia a bértörvény és a „pénzügyi forradalom” miatt háborgó nép elé, továbbá azért is, mert Liviu Dragnea és a PSD-s kiskirályok olyan személyek állami kulcspozíciókba való kinevezésére kényszerítik, akik szerinte veszélyesek.

De még többet is mondanak a rossz nyelvek: Liviu Dragnea azzal is „zaklatja” Dăncilát, hogy fogadjon el egy igazságügyi témájú sürgősségi rendeletet, amelytől azonban ő ódzkodik, mert fél a nemzetközi politikai következményektől.

Hirdetés

Amennyiben lemond, Dăncilă lenne a harmadik PSD-s miniszterelnök egyetlen év leforgása alatt, Sorin Grindeanu (akit Dragnea bizalmatlansági indítvány útján távolított el) és Mihai Tudose (aki a PSD-elnökkel folytatott rövid csörtét követően távozott) után.

Liviu Dragnea azt nyilatkozta az érdeklődő újságíróknak az épp kezdődő vezetőségi ülés előtt, hogy Viorica Dăncilă miniszterelnök marad, legalább 2020-ig. Az évszám arra a bakira utal, amelyet a miniszterelnök asszony pár nappal korábban ejtett, amikor egy kormányülésen a kétezerhúszat húsz húsznak olvasta.

PSD-támogató gigademonstrációt akar Liviu Dragnea?
A másik bombasztikus infó: Dragnea állítólag közölte a megyei pártvezérekkel, hogy májusban óriástüntetést akar szervezni Bukarestben, egymillió résztvevővel, a PSD-kormányt és az igazságügyi törvénymódosításokat támogatandó. A cikk szerint Dragnea vasárnap több hűséges PSD-vezérrel találkozott, a hétfői vezetőségi ülés előtt.

Hirdetés