Menekülő ember
béel
2018. április 13. péntek, 12:27
A korrupcióval vádolt volt miniszter Costa Ricában kapott politikai menedékjogot – mondja az ügyvéd. A DNA szerint ez nem igaz.

Frissítés: A legfelső bíróság visszautasította Elena Udrea vádlott kérését, hogy videokonferencia keretében hallgassák ki a Bute-gála ügyben, tekintettel arra, hogy a politikai menedékjog, amelyet ügyvédje szerint Elena Udrea megkapott Costa Ricában, egyáltalán nem derül ki azokból az okiratokból, amelyet az ügyvéd a kéréshez mellékelt. Egy dolog biztos: ezzel a lépéssel Udrea elérte, hogy elnapolják az ítéletet. Az új időpont május 9.

*

Politikai menedékjogot kapott Costa Ricában Elena Udrea volt fejlesztési és idegenforgalmi miniszter. A meglepő hírt a több korrupciós ügyben is vádlottként szereplő politikus ügyvédje közölte pénteken a Bute-gála néven elhíresült ügy utolsó tárgyalásán. Az ügyben eljáró korrupcióellenes ügyész szerint azonban az ügyvéd ferdít.

Az ügyben Udreát tavaly márciusban nem jogerősen hat év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a legfelsőbb bíróság vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés miatt. A volt miniszter ellen azért emeltek vádat, mert fejlesztési tárca országimázs-népszerűsítés címén közel kétmillió eurónyi uniós pénzzel támogatta a Lucian Bute ökölvívó tiszteletére megrendezett gálát, amire állami intézményként nem lett volna joga.

Az ügyvéd most elmondta, Udrea március 21-én kapta meg a politikai menedékjogot, és azt kérte, videokonferencia keretében hallgassák ki az ügyben.

Az ügyvéd emlékeztetett: a vonatkozó egyezmény értelmében a menekült személyek akkor kaphatnak menedékjogot, ha megalapozott a gyanú, hogy származási országukban üldözik őket. „Ebben az esetben ez a politikai véleménye miatt történik” - mondta az ügyvéd, aki a tárgyalás elnapolását kérte.

Udrea korábban azt közölte, hogy terhes, és orvosai azt javasolták, ne utazzon Romániába.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) ügyésze szerint ugyanakkor az ügyvéd által bemutatott dokumentumokból nem derül ki, hogy Udrea politikai menedékjogot kapott volna, csupán annyi, hogy ideiglenes tartózkodási engedélyt adtak neki, és tendenciózus fordítással vádolta meg az ügyvédet.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26210
Röviden: autonómia kellene hozzá. Ha nem is területi.
A Kolozs Megyei Tanács hosszú hónapok óta tartó teketóriázás után beüzemelte a fordított ozmózisú rendszert.
Az elöregedés 2050-re olyen méreteket ölt Romániában, hogy 1,74 nyugdíjas fog jutni minden aktív személyre.
A két ügy között nyilván nincs ok-okozati kapcsolat, de azért jó lenne, ha a rangos egyetemek nem csak a saját jogaikat védenék, hanem az odajáró egyetemi hallgatókét is.
A gyanú szerint a volt miniszterelnök katonai diverziós akciók elrendelésében sáros.
Ha már egy olyan kiegyensúlyozott elemző is szóvá teszi, mint Horațiu Pepine, akkor tényleg lehet valami baj az egyensúly körül.
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.
A bukaresti médiafigyelő szervezet ismét elkészítette éves jelentését, melyben terjedelmesen foglalkozik a romániai magyar kisebbség ellen irányuló diszkriminációval is.
A szociáldemokrata vezér és kormánya folyamatosan mantrázzák a kormányprogram egyetlen és abszolút igazságát. A számok azonban olyanok, mint a tények: makacs dolgok.
A szenátorok ma háromnegyedórás vitában mondták el, mit gondolnak Székelyföld autonómiájáról.
És mennyi a képen látható… izének az előállítási költsége?
A jelek szerint nem matematikusi képességei miatt szerepeltetik a szíriai csapatban.
A két rabló százezer lejt vitt el.
Hallgatólagosan elfogadta, hogy ne legyen büntethető, ha valaki nem saját, hanem más hasznára követ el korrupciós bűncselekményt.