8000-en szaladnak és senki se autózik Kolozsvár belvárosában

Tömegfutás és autómentes délelőtt, azaz masszív útlezárások lesznek vasárnap a központban.
Hirdetés
Vasárnap zajlik Kolozsvár legnagyobb, mintegy nyolcezer embert szó szerint megmozgató tömegsport rendezvénye, a nyolcadik Wizz Air Maraton. A több mint 30 országból érkező sportoló mellett ilyenkor rengeteg kolozsvári is nekivág az öt és tíz kilométeres távoknak, illetve a félmaratonnak, maratonnak és a 4 fős csapatok számára kiírt, maratoni stafétának. 
 
A szervezők több mint tízezer szurkolót is várnak a táv mentén, amely félmaraton hosszúságú, azaz bő 21 km-en át kanyarog a Babes-parktól a Bocskai / Avram Iancu térig, magában foglalva a Sétateret és a környező utcákat, a magyar színház környékét, a teológia környékét, a Mócok útját, az Unió / Memorandumului utcát, illetve a Főteret és a környező utcákat.
 
A kolozsvári maraton távja
 
A kép kattintásra nagyobb lesz.
 
Ezek az utcák vasárnap, április 15-én reggel hattól le lesznek zárva az autós forgalom elől. Ugyancsak 6 és 16 óra között a belvárost elkerülő útvonalon közlekedik a 30-as, a 9-es és az M26-os busz, az 1-es trolit és a 101A villamost autóbuszok helyettesítik, és kerülő útvonalon járnak majd. Részletek az elkerülő útvonalakról itt.
 
A verseny reggel 9-kor kezdődik az Arénában, a maraton szám szintideje 6 óra, vagyis az útlezárásokat 15 óra után kezdik feloldani. A versenyszámok díjkiosztója 13-14 óra között zajlik az Arénában.
 
A táv mentén 12 helyszínen szól majd a zene, ezek közül négyen élőzene, a buli tehát biztosított a szurkolók számára is, akiket a kolozsvári városháza Autómentes vasárnap Kolozsváron szlogennel vár a helyszínre.

Hirdetés