fotó: wikipedia
Tragédia
csubakka
2018. április 11. szerda, 16:42
Lezuhant egy katonai Iljusin-76.

Legalább 257-en meghaltak, miután Algériában lezuhant szerdán a légierő egyik repülőgépe – közölte az ország védelmi minisztériuma.

A katasztrófa nem sokkal az után történt, hogy az Iljusin-76-os repülőgép felszállt az Algírhoz közeli Bufarik katonai reptérről. A halottak többsége katona és a gépen velük utazó családtagjaik. Életét veszítette a gép tíz fős személyzete is.

A repülőgép lezuhanásának oka egyelőre nem világos, a hadsereg vezérkari főnöke vizsgálatot rendelt el a baleset körülményeinek kivizsgálására.

Az Il-76-os egy orosz gyártmányú, négy sugárhajtóművel felszerelt szállítógép, amit elsősorban katonai célokra használnak. Az algériai légierő 17 ilyen gépet használ.

Hasonló méretű légi katasztrófa 2014 júéiusában történt, amikor Ukrajna keleti részén lelőtték a Malaysian Airlines Amszetrdam-Kuala Lumpur járatát – egy Boeing 777-est – 298 utassal a fedélzetén

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26184
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.