fotó: wikipedia
Tragédia
csubakka
2018. április 11. szerda, 16:42
Lezuhant egy katonai Iljusin-76.

Legalább 257-en meghaltak, miután Algériában lezuhant szerdán a légierő egyik repülőgépe – közölte az ország védelmi minisztériuma.

A katasztrófa nem sokkal az után történt, hogy az Iljusin-76-os repülőgép felszállt az Algírhoz közeli Bufarik katonai reptérről. A halottak többsége katona és a gépen velük utazó családtagjaik. Életét veszítette a gép tíz fős személyzete is.

A repülőgép lezuhanásának oka egyelőre nem világos, a hadsereg vezérkari főnöke vizsgálatot rendelt el a baleset körülményeinek kivizsgálására.

Az Il-76-os egy orosz gyártmányú, négy sugárhajtóművel felszerelt szállítógép, amit elsősorban katonai célokra használnak. Az algériai légierő 17 ilyen gépet használ.

Hasonló méretű légi katasztrófa 2014 júéiusában történt, amikor Ukrajna keleti részén lelőtték a Malaysian Airlines Amszetrdam-Kuala Lumpur járatát – egy Boeing 777-est – 298 utassal a fedélzetén

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26184
Röviden: autonómia kellene hozzá. Ha nem is területi.
A Kolozs Megyei Tanács hosszú hónapok óta tartó teketóriázás után beüzemelte a fordított ozmózisú rendszert.
Az elöregedés 2050-re olyen méreteket ölt Romániában, hogy 1,74 nyugdíjas fog jutni minden aktív személyre.
A két ügy között nyilván nincs ok-okozati kapcsolat, de azért jó lenne, ha a rangos egyetemek nem csak a saját jogaikat védenék, hanem az odajáró egyetemi hallgatókét is.
A gyanú szerint a volt miniszterelnök katonai diverziós akciók elrendelésében sáros.
Ha már egy olyan kiegyensúlyozott elemző is szóvá teszi, mint Horațiu Pepine, akkor tényleg lehet valami baj az egyensúly körül.
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.
A bukaresti médiafigyelő szervezet ismét elkészítette éves jelentését, melyben terjedelmesen foglalkozik a romániai magyar kisebbség ellen irányuló diszkriminációval is.
A szociáldemokrata vezér és kormánya folyamatosan mantrázzák a kormányprogram egyetlen és abszolút igazságát. A számok azonban olyanok, mint a tények: makacs dolgok.
A szenátorok ma háromnegyedórás vitában mondták el, mit gondolnak Székelyföld autonómiájáról.
És mennyi a képen látható… izének az előállítási költsége?
A jelek szerint nem matematikusi képességei miatt szerepeltetik a szíriai csapatban.
A két rabló százezer lejt vitt el.
Hallgatólagosan elfogadta, hogy ne legyen büntethető, ha valaki nem saját, hanem más hasznára követ el korrupciós bűncselekményt.