fotó: wikipedia
Tragédia
csubakka
2018. április 11. szerda, 16:42
Lezuhant egy katonai Iljusin-76.

Legalább 257-en meghaltak, miután Algériában lezuhant szerdán a légierő egyik repülőgépe – közölte az ország védelmi minisztériuma.

A katasztrófa nem sokkal az után történt, hogy az Iljusin-76-os repülőgép felszállt az Algírhoz közeli Bufarik katonai reptérről. A halottak többsége katona és a gépen velük utazó családtagjaik. Életét veszítette a gép tíz fős személyzete is.

A repülőgép lezuhanásának oka egyelőre nem világos, a hadsereg vezérkari főnöke vizsgálatot rendelt el a baleset körülményeinek kivizsgálására.

Az Il-76-os egy orosz gyártmányú, négy sugárhajtóművel felszerelt szállítógép, amit elsősorban katonai célokra használnak. Az algériai légierő 17 ilyen gépet használ.

Hasonló méretű légi katasztrófa 2014 júéiusában történt, amikor Ukrajna keleti részén lelőtték a Malaysian Airlines Amszetrdam-Kuala Lumpur járatát – egy Boeing 777-est – 298 utassal a fedélzetén

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26184
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.