A hegyimentők felvétele
Tragédia
szabot
2018. április 11. szerda, 19:11
Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indítottak vizsgálatot.
A hegyimentők lehozták szerdán a Fogarasi-havasokból a harmadik iaşi-i turista holttestét is. A hegymászó testét szállító helikopter 17 óra körül landolt a hegy lábánál, nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Adrian Gabor, a Brassó megyei tanács alelnöke.
 
Gabor elmondta, felvették a kapcsolatot az egyik férfi özvegyével, és közölték, hogy csütörtökön hazavihetik a holttesteket, ugyanis már ma befejeződik a törvényszéki orvostani vizsgálat.
 
A három turista holttestének elszállítása szerda reggel 9 óra körül kezdődött brassói, nagyszebeni, zernesti hegyimentők, hegyicsendőrök és egy Bukarestből érkezett helikopter segítségével. A mentőcsapatoknak sietniük kellett, ugyanis a meteorológusok rossz időt jósolnak a környéken szerda éjjeltől – tette hozzá Adrian Gabor.
 
 
Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indult úgynevezett in rem (azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárás, tájékoztatott a Brassó megyei rendőr-főkapitányság.
 
A három személy – egy 62, egy 64, és egy 18 éves férfi – eltűnését múlt héten jelezte a Fogaras melletti Breaza kolostor egyik papja, aki észrevette, hogy napok óta érintetlenül áll a személygépkocsi, amellyel hárman érkeztek a kolostor környékére. Ezt követően a hegyimentők és hegyi csendőrök hozzáfogtak a turisták felkutatásához, de az időjárási viszonyok megnehezítették a keresést. Végül kedden helikoptert indítottak a térségbe, ebből vették észre a holttesteket. 
 
A 18 éves fiú decemberben, nagykorúsítási bulija helyett meg akarta mászni Románia legmagasabb hegycsúcsát, a Moldoveanut téli időszakban – írja a Mediafax. Akkor az időjárás meghiúsította, hogy felérjenek a csúcsra, ezért március végén újra próbálkozott az édesapjával és annak egy barátjával.
 
A Mediafax által megszólaltatott Ciprian Lolu hegyimentő arra gyanakszik, hogy a fiút az erős szél egy meredek hegyodalba sodorta le, az idősebb férfiak pedig akkor veszthették életüket, amikor megpróbáltak utánamenni és megmenteni a fiút.
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26188
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.