Egy füst alatt
béel
2018. április 10. kedd, 09:49
Mert egy felmérés szerint drasztikus mértékben nőtt az elektromos cigarettát pöfékelő iskolások aránya.

Ugyanolyan szigorúan tiltaná az elektromos cigaretták használatát Raed Arafat belügyi államtitkár, a katasztrófavédelmi főosztály vezetője, mint a hagyományos dohánytermékekét.

Arafat, aki már korábban hadjáratot hirdetett az újfajta dohányzási eszközök ellen, most újabb Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben leszögezi: a 2011-2015-ös időszakban 900 százalékkal nőtt az elektromos cigarettát használó fiatalok aránya az iskolákban.

„Ez egyértelmű válasz azoknak, akik szerint ezek a termékek nem a gyerekeknek szólnak, és nem befolyásolják a fiatalokat. Azokról az elektromos cigarettákról van szó, amelyek jóval a dohány felmelegítésével működő eszközök előtt megjelentek a piacon. A jövőben meglátjuk, milyen hatással lesznek a nemrég piacra dobott új eszközök. De egyértelmű, hogy sürgősen lépni kell, és be kell tiltani a nyilvános helyeken történő reklámozásukat és használatukat, olyan szabályokat kell alkalmazni az összes ilyen eszközre, mint a hagyományos cigarettákra” – írta Arafat bejegyzésében, amelyhez egy, az elektromos cigaretták amerikai, középiskolai használatáról szóló CNN-cikket is mellékelt.

A romániai helyzetről ugyanakkor nem mellékelt semmilyen információt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26160
Röviden: autonómia kellene hozzá. Ha nem is területi.
A Kolozs Megyei Tanács hosszú hónapok óta tartó teketóriázás után beüzemelte a fordított ozmózisú rendszert.
Az elöregedés 2050-re olyen méreteket ölt Romániában, hogy 1,74 nyugdíjas fog jutni minden aktív személyre.
A két ügy között nyilván nincs ok-okozati kapcsolat, de azért jó lenne, ha a rangos egyetemek nem csak a saját jogaikat védenék, hanem az odajáró egyetemi hallgatókét is.
A gyanú szerint a volt miniszterelnök katonai diverziós akciók elrendelésében sáros.
Ha már egy olyan kiegyensúlyozott elemző is szóvá teszi, mint Horațiu Pepine, akkor tényleg lehet valami baj az egyensúly körül.
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.
A bukaresti médiafigyelő szervezet ismét elkészítette éves jelentését, melyben terjedelmesen foglalkozik a romániai magyar kisebbség ellen irányuló diszkriminációval is.
A szociáldemokrata vezér és kormánya folyamatosan mantrázzák a kormányprogram egyetlen és abszolút igazságát. A számok azonban olyanok, mint a tények: makacs dolgok.
A szenátorok ma háromnegyedórás vitában mondták el, mit gondolnak Székelyföld autonómiájáról.
És mennyi a képen látható… izének az előállítási költsége?
A jelek szerint nem matematikusi képességei miatt szerepeltetik a szíriai csapatban.
A két rabló százezer lejt vitt el.
Hallgatólagosan elfogadta, hogy ne legyen büntethető, ha valaki nem saját, hanem más hasznára követ el korrupciós bűncselekményt.