Egy füst alatt
béel
2018. április 10. kedd, 09:49
Mert egy felmérés szerint drasztikus mértékben nőtt az elektromos cigarettát pöfékelő iskolások aránya.

Ugyanolyan szigorúan tiltaná az elektromos cigaretták használatát Raed Arafat belügyi államtitkár, a katasztrófavédelmi főosztály vezetője, mint a hagyományos dohánytermékekét.

Arafat, aki már korábban hadjáratot hirdetett az újfajta dohányzási eszközök ellen, most újabb Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben leszögezi: a 2011-2015-ös időszakban 900 százalékkal nőtt az elektromos cigarettát használó fiatalok aránya az iskolákban.

„Ez egyértelmű válasz azoknak, akik szerint ezek a termékek nem a gyerekeknek szólnak, és nem befolyásolják a fiatalokat. Azokról az elektromos cigarettákról van szó, amelyek jóval a dohány felmelegítésével működő eszközök előtt megjelentek a piacon. A jövőben meglátjuk, milyen hatással lesznek a nemrég piacra dobott új eszközök. De egyértelmű, hogy sürgősen lépni kell, és be kell tiltani a nyilvános helyeken történő reklámozásukat és használatukat, olyan szabályokat kell alkalmazni az összes ilyen eszközre, mint a hagyományos cigarettákra” – írta Arafat bejegyzésében, amelyhez egy, az elektromos cigaretták amerikai, középiskolai használatáról szóló CNN-cikket is mellékelt.

A romániai helyzetről ugyanakkor nem mellékelt semmilyen információt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26160
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.