Egy füst alatt
béel
2018. április 10. kedd, 09:49
Mert egy felmérés szerint drasztikus mértékben nőtt az elektromos cigarettát pöfékelő iskolások aránya.

Ugyanolyan szigorúan tiltaná az elektromos cigaretták használatát Raed Arafat belügyi államtitkár, a katasztrófavédelmi főosztály vezetője, mint a hagyományos dohánytermékekét.

Arafat, aki már korábban hadjáratot hirdetett az újfajta dohányzási eszközök ellen, most újabb Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben leszögezi: a 2011-2015-ös időszakban 900 százalékkal nőtt az elektromos cigarettát használó fiatalok aránya az iskolákban.

„Ez egyértelmű válasz azoknak, akik szerint ezek a termékek nem a gyerekeknek szólnak, és nem befolyásolják a fiatalokat. Azokról az elektromos cigarettákról van szó, amelyek jóval a dohány felmelegítésével működő eszközök előtt megjelentek a piacon. A jövőben meglátjuk, milyen hatással lesznek a nemrég piacra dobott új eszközök. De egyértelmű, hogy sürgősen lépni kell, és be kell tiltani a nyilvános helyeken történő reklámozásukat és használatukat, olyan szabályokat kell alkalmazni az összes ilyen eszközre, mint a hagyományos cigarettákra” – írta Arafat bejegyzésében, amelyhez egy, az elektromos cigaretták amerikai, középiskolai használatáról szóló CNN-cikket is mellékelt.

A romániai helyzetről ugyanakkor nem mellékelt semmilyen információt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26160
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.