Rengett a föld a Székelyföld közelében

Ez már a hatodik ebben a hónapban. És még csak tizedike van.
Hirdetés

A Richter-skála szerinti 3,1-es erősségű földrengést mértek keddre virradóan 3 óra 14 perckor Buzău megyében, Vrancea szeizmikus térségében – közölte az országos földfizikai intézet (INFP).

A földmozgás 108 kilométeres mélységben következett be, az epicentrumához legközelebb eső települések Nehoiu (7 km), Bodzaforduló (32 km) és Kovászna (39 km).

Áprilisban eddig 6 földrengést regisztráltak, amelyek erőssége 2,3 és 3,5 között volt a Richter-skálán, legtöbbjükre a Vrancea szeizmikus térségben került sor.

Az év eddigi legerősebb földrengésére március 14-én került sor Vrancea szeizmikus térségében: a Richter-skála szerinti 4,4-es erősségű földmozgást Bukarestben is érezni lehetett.

Hirdetés

A 2017-es esztendő legerősebb földrengését február 8-án észlelték, ez 5-ös erősségű volt, és a Székelyföldön, valamint Bukarestben is érezni lehetett.

Az elmúlt huszonhét évben 1990. május 30-án és 31-én jegyezték a legerősebb földrengéseket Romániában, akkor a Richter-skála szerinti 6,9, illetve 6,4-es erősségű földmozgásokat mértek.

Hirdetés