Sokánt!
Jean St'Ay
2018. április 9. hétfő, 15:05
De nem azért perelt, mert lenyúlt valami pénzt. Pont azért, hogy megtarthassa a lenyúlt zsetont. Tessék csak olvasni, ilyet ritkán pipálnak.

A sztori nem olyan egyszerű, mint a pofon. Igyekszünk röviden és velősen összefoglalni.

Tehát: van valahol messze, délen, a Kárpátokon túl, Olténiában egy Stejari nevű község. Ennek a községnek a polgármesterét úgy hívják, hogy Robert Ionuț Păiuși, és a Traian Băsescu vezette Népi Mozgalom Párt színeiben intézi a helyi ügyeket.

Ismételjük: Robert Ionuț Păiuși polgármester úr a történet főhőse. Pontosabban, az egyik. A másik főhős a megyei földalap elnöke. Akit úgy hívnak, hogy Robert Ionuț Păiuși. Nem, nem csalás, nem ámítás, nem is tévedés. Pont így hívják. És pont ugyanaz a személy.

És most, hogy bemutattuk a két főhőst, jöhet a nagy sztori. 

Íme, az első felvonás: Robert Ionuț Păiuși 2016. június 5-én lett Stejari község polgármestere. Alig négy hónappal ezután (2016 októberében) a polgármester úr hozott egy határozatot, melyben kiutalt saját magának egy amolyan „nehézségi” pótlékot, méghozzá havi 1689 lej értékben. Mert a polgármester úr a helyi földalap alkalmazási bizottságának tagja is, ahol bizony nehéz munkát végez. Eddig tudják követni? Helyes.

Tessék, a második felvonás: 2017 februárjában a polgármester hozott egy újabb határozatot, amelyben érvénytelenítette az első határozatot, amelyben kiutalta magának a pótlékot. Ez is megvan?

Jön is a harmadik felvonás, és színre lép a másik főhős: Robert Ionuț Păiuși, a megyei földalap elnöke. Rövid idővel a polgármester úr második intézkedése után a megyei földalap elnöke (aki, ugye, Robert Ionuț Păiuși) egy kérvényt küldött Stejari polgármesterének (emlékszünk még, ugye, úgy hívják, Robert Ionuț Păiuși), amelyben arra kéri a polgármester urat, vonja vissza a pótlék megszüntetését előíró határozatot. Még mindig tudják követni?

Negyedik felvonás: Robert Ionuț Păiuși, Stejari polgármestere válaszolt Robert Ionuț Păiuși úrnak, a megyei földalap elnökének, mondván, hogy ő biza nem vonja vissza az ominózus határozatot, mégpedig a Gorj megyei kormánymegbízotti hivatal okirata alapján, amelyben az áll, hogy a pótlék kiutalására vonatkozó határozat törvényellenes. Megvan? Mert most jön a meredek.

Ötödik felvonás: Robert Ionuț Păiuși, a megyei földalap elnöke beperelte Robert Ionuț Păiuși urat, Stejari polgármesterét. Vagyis saját magát. És itt robban a nagyívű tragikomikus bomba. A Gorj megyei bíróság nem adott igazat az elnök úrnak, a törvény nevében.

Epilógus: Robert Ionuț Păiuși földalap-elnök úr elvesztette a pert. Igen ám, de ez egyben azt is jelentette, hogy a bíróság is megtudta, hogy Robert Ionuț Păiuși polgármester úr illegálisan nyúlta le a pótlékot. És a bíróság intézkedett is: a polgármester úrnak vissza kell fizetni a 2016 októbere és 2017 februárja közt törvénytelenül magának leosztott pénzt, olyan 5000 lejt. Mert ha nem teszi, akkor a számvevőszék fogja kötelezni rá.

Hepiend.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26149
A román külügy szokatlanul higgadt hangnemben reagált, és a magyar-román kapcsolatok elmélyítése mellett foglalt állást.
Létezik, hogy a jelenlegi koalíció annyira felelőtlen legyen, hogy maga ellen fordítsa az ország lakosságának 80 százalékát?
Kolumbia egyik hátvédje a 3. percben kezezett, azonnal kiállították. Japán persze berúgta a 11-est.
Mindenki megkapja a magáét – a középkori kódexek stílusában. VIGYÁZAT: POLITIKAILAG NAGYON NEM KORREKT TARTALOM!
Rég várt változások védik ezentúl azokat, akiket otthon ütlegelnek.
Le akarják szoktatni és eltiltani a kiskorúakat a koffeinbombákról.
A tévészerelőből Bihar megye egyik legbefolyásosabb politikusává vált Kiss Sándor több korrupciós ügy kulcsfigurája volt.
A büsztöt abban a parkban állították fel a Szent László Napok szervezői, melyet maga Rhédey adományozott 200 évvel ezelőtt a városnak.
Gyarmatosította Tunézia térfelét a pályán, de csak a legvégén tudta megtörni az afrikai csapatot.
Kérdés: a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap zseniális gazdasági megoldás, vagy zseniális korrupciós terv?
Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.
Az eset hétfő délután történt a Kerekdombon.
Anya, apa, gyerekek, kutya, macska, haverok, buli, zene, pihenés, eszem-iszom, szórakozás, lazulás – ez folyt a hétvégén a gyalui vár kertjében, Kolozsvár szomszédságában.
A szociáldemokraták levagdosnák az elnök szárnyait. Hovatovább nyíltan vállalt céljuk: a parlamentáris köztársaság. Na de, mi lesz Klaus Iohannisszal?