Bőven akadt dolguk a hétvégén a tűzoltóknak

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában több mint ezerszer kértek segítséget tőlük. Többek között egy bârladi olajgyárban is tűz ütött ki.
Hirdetés

Országszerte 1 038 alkalommal kellett beavatkozniuk az elmúlt 24 órában a tűzoltóknak, 59 tűzeset oltásánál volt szükség a segítségükre, tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget az országos katasztrófavédelem.

Az elmúlt 24 órában 872 alkalommal hívták segítségül a SMURD mentőegységeket, 868 esetben elsősegélynyújtásra, négy esetben műszaki mentésre volt szükség.

Egyetlen templomban sem jeleztek tűzesetet.

A vallási szertartások során 56 személyt a helyszínen részesítettek elsősegélyben, míg 33 pácienst kórházba szállítottak. Tavalyhoz képest 4 százalékkal csökkent a segélykérő hívások száma az említett időszakban.

A Vaslui megyei katasztrófavédelmi felügyelőség képviselői jelentették: erős tűz ütött ki szombatról vasárnapra virradóan egy bârladi olajgyárban. A tűzoltók érkezésekor mintegy 200 négyzetméteren égett a gyár egyik részlege. A tűz következtében több felszerelés, gép ment tönkre.
A helyszínre a bârladi és vaslui-i tűzoltók érkeztek több tűzoltókocsival. Összesen 27 személy oltotta a tüzet, senki sem sérült meg a baleset következtében – nyilatkozta Petru Iftene, a katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője. A tűzoltók nyomozásba kezdtek a tűz okának kiderítésére. 

Hirdetés