Már csak ma lehet átvenni a szavazási levélcsomagokat

Ha valaki Magyarország valamelyik külképviseletére kérte a sajátját.
Hirdetés

Szombaton van utoljára lehetőségük átvenni a levélben szavazóknak a szavazási levélcsomagjukat a kijelölt öt külképviseleten, ezért az érintett külképviseletek meghosszabbították nyitva tartásukat. A szavazási levélcsomagokat csak személyesen lehet átvenni.

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazhatnak a vasárnapi országgyűlési választáson, ha felvetették magukat a választói névjegyzékbe. A levélben szavazók választhattak, hogy postán kérik a szavazási levélcsomagot, vagy külképviseleten személyesen veszik át.

A szavazási iratcsomag átvételére a külképviseleteken csak a választást megelőzően van lehetőség. Utána a külképviseleteknek már össze kell számolniuk az át nem vett levélcsomagokat, és jelenteniük kell, hány ilyen csomagról van szó, vagyis már senki nem veheti át a szavazási nyomtatványait.

A beregszászi konzulátus és az ungvári főkonzulátus szombaton 6 és 20 óra között, a csíkszeredai, a kolozsvári és a szabadkai főkonzulátus 6 és 22 óra között tart nyitva.

Az elmúlt napokban az oda kért szavazási csomagoknak mintegy felét nem vették még át a kolozsvári konzulátuson.

Hirdetés