Elfogták a bukaresti gyújtogatót

Egy hete gyújtott fel nyolc autót, most beismerte a tettét. Nem a bosszú vezérelte.
Hirdetés
Szombatra virradóra elfogta a fővárosi rendőrség azt a férfit, akit nyolc autó felgyújtásával gyanúsítanak. A férfi beismerte a bűncselekményeket.
 
A rendőrség elmondta, a vallomástételből kiderült, hogy a 45 éves férfi nem ismerte az autók tulajdonosait, de vallomása azért annyira nem volt tiszta, hogy rájöjjenek, mi késztette a gépkocsik felgyújtására. Ionuţ Dana rendőrparancsnok szerint a férfi viselkedészavarokkal küzd, de az egy héttel ezelőtti gyújtogatásai elszigetelt jelenségnek tekinthető, a férfi nem mondható piromániásnak.
 
A rendőrtiszt közölte, az elmúlt egy hétben több mint 30 olyan személyt hallgattak ki, aki találkozott az elkövetővel a gyújtogatások előtt vagy után, több, a gyanúsítotthoz hasonlító férfit bevittek az őrsre, és több mint 300 órányi felvételt néztek meg. Dana megköszönte a bukarestieknek az eset felderítésében nyújtott segítséget.
 
Az igazságügyi forrásokra hivatkozó News.ro hírügynökség szerint a bukaresti illetőségű férfit bejelentés után épp a fővárosi 1. rendőrőrs mögötti kicsi utcákon fogták el. A rendőrség csak csütörtökön kérte a lakosság segítségét, és tette közzé azokat a térfigyelő kamerás felvételeket, amelyeken felismerhető a gyanúsított.
 
Március 31-én éjszaka a tűzoltók három tűzesethez szálltak ki egy órán belül: az első helyszínen három gépkocsi lángolt, egy negyedik a keletkezett hő miatt károsodott, a másodikban egy autó jelentős részben tönkrement, egy másiknak az orra károsodott, a harmadik helyszínen két autó állt lángokban.

Hirdetés