Tragédia
béel
2018. április 5. csütörtök, 08:18
A tíz utas közül csak egynek sikerült élve partra jutnia a Neamţ megyében bekövetkezett baleset után.

FRISSÍTÉS: Csütörtökön reggel a mentőalakulatok megtalálták a két eltűnt utas holttestét is.

Legalább heten meghaltak, két személyt pedig egyelőre eltűntként tartanak nyilván, miután csütörtökön hajnalban az Aranyos-Beszterce folyóba zuhant egy kisbusz a Neamţ megyei Viişoara településen.

A tíz utas közül csupán egy személynek, egy 22 éves fiatalembernek sikerült kijutnia a vízből, ő eszméleténél van, és kórházba szállították.

Hét személy esetében az újraélesztési kísérletek ellenére már csak a halált tudták megállapítani a mentőegységek, két utast továbbra is keresnek.

Az utasok Arad környékén dolgozó munkások voltak, akik az ortodox húsvétra tartottak hazafelé Piatra Neamţ-ra.

Daniela Soroceanu,  Neamţ megye prefektusa közölte, a tragédia annak nyomán következhetett be, hogy a kisbusz egyik abroncsa kidurrant, a 25 éves sofőr pedig elvesztette az uralmát a jármű felett.

A kisbuszt egyébként nem utasszállításra tervezték, a haszongépjárműbe utólag szerelte üléseket.

A baleset helyszínén a víz mélysége megközelítőleg hét méter.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26068
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.