Nagycsütörtöki tragédia
szabot
2018. április 5. csütörtök, 17:21
A csütörtökre virradóra történt balesetben kilencen vesztették életüket, egy személy megsérült.

Gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt bűnügyi eljárást indított az ügyészség a Neamţ megyei baleset kapcsán. A csütörtökre virradóra történt balesetben kilencen vesztették életüket, egy személy pedig megsérült, miután a kisbusz, amelyikben utaztak, a Beszterce folyóba zuhant.

Az ügyben a Piatra Neamţ-i ügyészség folytatja a nyomozást.

A 17 és 45 év közötti férfiakat szállító jármű Gyulafehérvárról a Neamţ megyei Săvineşti településre tartott, amikor a 15-ös országúton, Viişoara térségében, egy híd közelében kiesett az egyik kereke, lesodródott az útról, és a folyóba zuhant. 

Az utasok közül előbb hetet, később további kettőt holtan találtak meg. A tizedik utasnak – aki mint kiderült, elöl ült, a jármű vezetője mellett – sikerült kimenekülnie, őt kórházba szállították. 

A gépjármű tulajdonosa a sofőr, egy 25 éves fiatalember volt, aki maga is életét vesztette a balesetben. 

A kisbusz átvizsgálása után kiderült, hogy az mindössze három férőhelyes volt, és rakterébe padokat szereltek utólag. Az áldozatok rokonai szerint nemcsak a jármű nem volt szabályos, de az időszakos munka is feketemunka volt, amelyről a fiatal férfiak hazautaztak húsvétra az ország másik végéből, Arad megyéből. 

Az információt később a területi munkaügyi felügyelőség vezetője, Ioan Popescu is megerősítette az Agerpres hírügynökségnek: a folyóba zuhant járműben utazók egy facsemeték ültetésével foglalkozó, Fehér megyei vállalkozásnak dolgoztak, és Aradról tartottak hazafelé, amikor a baleset történt. Mindegyiküket feketén foglalkoztatták, a szállításukat azonban nem a Fehér megyei cég biztosította, hanem maguknak kellett gondoskodniuk erről – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az Arad és a Fehér megyei munkaügyi felügyelőség munkatársaival közösen vizsgálódnak az ügyben. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26079
Röviden: autonómia kellene hozzá. Ha nem is területi.
A Kolozs Megyei Tanács hosszú hónapok óta tartó teketóriázás után beüzemelte a fordított ozmózisú rendszert.
Az elöregedés 2050-re olyen méreteket ölt Romániában, hogy 1,74 nyugdíjas fog jutni minden aktív személyre.
A két ügy között nyilván nincs ok-okozati kapcsolat, de azért jó lenne, ha a rangos egyetemek nem csak a saját jogaikat védenék, hanem az odajáró egyetemi hallgatókét is.
A gyanú szerint a volt miniszterelnök katonai diverziós akciók elrendelésében sáros.
Ha már egy olyan kiegyensúlyozott elemző is szóvá teszi, mint Horațiu Pepine, akkor tényleg lehet valami baj az egyensúly körül.
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.
A bukaresti médiafigyelő szervezet ismét elkészítette éves jelentését, melyben terjedelmesen foglalkozik a romániai magyar kisebbség ellen irányuló diszkriminációval is.
A szociáldemokrata vezér és kormánya folyamatosan mantrázzák a kormányprogram egyetlen és abszolút igazságát. A számok azonban olyanok, mint a tények: makacs dolgok.
A szenátorok ma háromnegyedórás vitában mondták el, mit gondolnak Székelyföld autonómiájáról.
És mennyi a képen látható… izének az előállítási költsége?
A jelek szerint nem matematikusi képességei miatt szerepeltetik a szíriai csapatban.
A két rabló százezer lejt vitt el.
Hallgatólagosan elfogadta, hogy ne legyen büntethető, ha valaki nem saját, hanem más hasznára követ el korrupciós bűncselekményt.