Nagycsütörtöki tragédia
szabot
2018. április 5. csütörtök, 17:21
A csütörtökre virradóra történt balesetben kilencen vesztették életüket, egy személy megsérült.

Gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt bűnügyi eljárást indított az ügyészség a Neamţ megyei baleset kapcsán. A csütörtökre virradóra történt balesetben kilencen vesztették életüket, egy személy pedig megsérült, miután a kisbusz, amelyikben utaztak, a Beszterce folyóba zuhant.

Az ügyben a Piatra Neamţ-i ügyészség folytatja a nyomozást.

A 17 és 45 év közötti férfiakat szállító jármű Gyulafehérvárról a Neamţ megyei Săvineşti településre tartott, amikor a 15-ös országúton, Viişoara térségében, egy híd közelében kiesett az egyik kereke, lesodródott az útról, és a folyóba zuhant. 

Az utasok közül előbb hetet, később további kettőt holtan találtak meg. A tizedik utasnak – aki mint kiderült, elöl ült, a jármű vezetője mellett – sikerült kimenekülnie, őt kórházba szállították. 

A gépjármű tulajdonosa a sofőr, egy 25 éves fiatalember volt, aki maga is életét vesztette a balesetben. 

A kisbusz átvizsgálása után kiderült, hogy az mindössze három férőhelyes volt, és rakterébe padokat szereltek utólag. Az áldozatok rokonai szerint nemcsak a jármű nem volt szabályos, de az időszakos munka is feketemunka volt, amelyről a fiatal férfiak hazautaztak húsvétra az ország másik végéből, Arad megyéből. 

Az információt később a területi munkaügyi felügyelőség vezetője, Ioan Popescu is megerősítette az Agerpres hírügynökségnek: a folyóba zuhant járműben utazók egy facsemeték ültetésével foglalkozó, Fehér megyei vállalkozásnak dolgoztak, és Aradról tartottak hazafelé, amikor a baleset történt. Mindegyiküket feketén foglalkoztatták, a szállításukat azonban nem a Fehér megyei cég biztosította, hanem maguknak kellett gondoskodniuk erről – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az Arad és a Fehér megyei munkaügyi felügyelőség munkatársaival közösen vizsgálódnak az ügyben. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26079
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
A nép ügyvédjéhez fordulnak.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.