Képtelen kémregény
béel
2018. április 3. kedd, 09:41
Daniel Morar volt DNA-vezér szerint nem alkalmazták a megállapodást, mivel törvénytelen, Laura Codruţa Kövesi viszont ezt cáfolja.

Vita robbant ki Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) főügyésze, korábbi legfőbb ügyész és Daniel Morar, a DNA korábbi főügyésze, jelenlegi alkotmánybíró között a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) és a legfőbb ügyészség között 2009-ben megkötött, pénteken nyilvánosságra hozott együttműködési paktum miatt.

Morar ugyanis kijelentette, hogy amikor 2009-ben, a DNA vezetőjeként továbbították hozzá a megállapodás szövegét, felhívta telefonon Kövesit, és közölte vele, hogy nem hajlandó gyakorlatba ültetni az abban foglaltakat, mivel törvénytelennek tartja őket.

Kövesi arra utasította, hogy alkalmazza a dokumentum által rögzített eljárásokat, Morar viszont azt mondja: amíg ő állt a DNA élén, ezt nem tették meg, bár minden egyes, a SRI által jelzett esetet Kövesi azon megjegyzésével továbbították, hogy tájékoztassák a hírszerzést a nyomozás fejleményeiről, ezt nem tették meg.

Kövesi kedden viszont azt állította, hogy a DNA is mindvégig a megállapodás szellemében járt el, akkor is, amikor Morar irányította, és akkoriban senki, Morar sem jelezte, hogy törvénytelennek tartaná.

Kövesi szerint a megállapodás nem biztosított több hatáskört egyik intézménynek sem, csupán egységesítette az eljárásokat.

Mint kifejtette, a megállapodás szükséges volt, mivel az ügyészségek nem rendelkeztek a lehallgatásokhoz szükséges műszaki eszközökkel.

Mint megírtuk, hétfőn a Mediafax hírügynökség kiadója, a Mediafax Rt. feljelentést tett a legfőbb ügyészségen, amelyben a megállapodás aláíróit és gyakorlatba ültetőit hivatali visszaéléssel, az igazságszolgáltatás érdekeinek kompromittálásával, csalással és sikkasztással gyanúsítja meg.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26038
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.
A nagybányai polgármester keresetlen szavakkal hajtotta el a vérbe a bukaresti vízfejet. Igaz, elsősorban gazdasági okokat sorolt fel az autonómia mellett, de már ez is nagy dolog.
A spanyolok gólgazdag döntetlent játszottak a portugálokkal, Uruguay megszenvedett a győzelemért a szívósan védekező Egyiptom ellen, Irán egyáltalán nem: marokkói öngóllal nyert.
A román nemzeti diskurzusban természetesen egyesülést illik mondani. Sőt, ha nem ezt mondja valaki, hazaáruló! De a tények makacs dolgok. Még a történelmiek is.
Vagyis, melyik lesz az a román párt, amely nyíltan felvállalja a burkolt Európa-ellenességet, és egyben csatlakozik a fujj, csúnya Visegrádi Csoporthoz?
Az egykori józsefkülvárosi művészmozit és nyári kertet veheti birtokba a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.
Egy törvénytiszteletre kötelező törvényre van szüksége a hazának, a vadiúj nackópárt szerint. Aki pedig megszegi, mehet is a dutyiba.
Csütörtöktől egy hónapig (szinte) minden a foci körül forog.
A kormánypártok és az RMDSZ szerint az ártatlanokat, az ellenzék szerint a bűnösöket védi a futószalagon módosított büntető perrendtartás. A szenátus csont nélkül megszavazta.