Képtelen kémregény
béel
2018. április 3. kedd, 09:41
Daniel Morar volt DNA-vezér szerint nem alkalmazták a megállapodást, mivel törvénytelen, Laura Codruţa Kövesi viszont ezt cáfolja.

Vita robbant ki Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) főügyésze, korábbi legfőbb ügyész és Daniel Morar, a DNA korábbi főügyésze, jelenlegi alkotmánybíró között a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) és a legfőbb ügyészség között 2009-ben megkötött, pénteken nyilvánosságra hozott együttműködési paktum miatt.

Morar ugyanis kijelentette, hogy amikor 2009-ben, a DNA vezetőjeként továbbították hozzá a megállapodás szövegét, felhívta telefonon Kövesit, és közölte vele, hogy nem hajlandó gyakorlatba ültetni az abban foglaltakat, mivel törvénytelennek tartja őket.

Kövesi arra utasította, hogy alkalmazza a dokumentum által rögzített eljárásokat, Morar viszont azt mondja: amíg ő állt a DNA élén, ezt nem tették meg, bár minden egyes, a SRI által jelzett esetet Kövesi azon megjegyzésével továbbították, hogy tájékoztassák a hírszerzést a nyomozás fejleményeiről, ezt nem tették meg.

Kövesi kedden viszont azt állította, hogy a DNA is mindvégig a megállapodás szellemében járt el, akkor is, amikor Morar irányította, és akkoriban senki, Morar sem jelezte, hogy törvénytelennek tartaná.

Kövesi szerint a megállapodás nem biztosított több hatáskört egyik intézménynek sem, csupán egységesítette az eljárásokat.

Mint kifejtette, a megállapodás szükséges volt, mivel az ügyészségek nem rendelkeztek a lehallgatásokhoz szükséges műszaki eszközökkel.

Mint megírtuk, hétfőn a Mediafax hírügynökség kiadója, a Mediafax Rt. feljelentést tett a legfőbb ügyészségen, amelyben a megállapodás aláíróit és gyakorlatba ültetőit hivatali visszaéléssel, az igazságszolgáltatás érdekeinek kompromittálásával, csalással és sikkasztással gyanúsítja meg.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26038
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.