Tragédia
Jean St'Ay
2018. április 3. kedd, 15:09
Elfajult a helyzet: a vadállatok emberekre támadnak az utcákon.

Pénteken történt, hogy egy 54 éves férfira rátámadt egy vaddisznó a Fehér megyei Zalatna határában. Az állat nekirohant a férfinak, csontig felhasította a lábszárát, majd feldöntötte. A sérülés következtében a férfi sok vért vesztett. 

A szomszédok azonnal a zalatnai kórházba szállították a sérültet, hogy ne kelljen a mentőkre várni. A sürgősségi kezelést követően a férfit átszállították a gyulafehérvári megyei sürgősségi kórházba, ahol a hétfői napon belehalt a sérülésébe.

Silviu Ponoran, Zalatna polgármestere az eset kapcsán kijelentette: sürgős lépésekre van szükség a vaddisznók ellen, ugyanis a helyzet odáig fajult, hogy a vadállatok embereket támadnak meg az utcán.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26044
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.