Tragédia
Jean St'Ay
2018. április 3. kedd, 15:09
Elfajult a helyzet: a vadállatok emberekre támadnak az utcákon.

Pénteken történt, hogy egy 54 éves férfira rátámadt egy vaddisznó a Fehér megyei Zalatna határában. Az állat nekirohant a férfinak, csontig felhasította a lábszárát, majd feldöntötte. A sérülés következtében a férfi sok vért vesztett. 

A szomszédok azonnal a zalatnai kórházba szállították a sérültet, hogy ne kelljen a mentőkre várni. A sürgősségi kezelést követően a férfit átszállították a gyulafehérvári megyei sürgősségi kórházba, ahol a hétfői napon belehalt a sérülésébe.

Silviu Ponoran, Zalatna polgármestere az eset kapcsán kijelentette: sürgős lépésekre van szükség a vaddisznók ellen, ugyanis a helyzet odáig fajult, hogy a vadállatok embereket támadnak meg az utcán.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26044
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.