Brassó madártávlatból
Helló, turiszt!
Timi
2018. április 3. kedd, 18:18
A legnépszerűbb turisztikai célpontok között Kolozsvár is ott van.

Bukarest, Brassó és Prahova után Kolozs megye volt a legnépszerűbb turisztikai célpont az év első két hónapjában – derül ki az Országos Statisztikai Hivatal jelentéséből. A tavalyhoz képest 6,7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma az országban. A hoteleket, szállodákat, panziókat elsősorban a belföldi utazáson részt vevő turisták töltötték meg (79,4%). A kirándulók mintegy 20 százaléka érkezett külföldről, főleg Európa országaiból. Ez az arány nem változott az elmúlt egy esztendőben.

A szálláshelyek telítettsége alapján Ilfov, pontosabban Bukarest (265 200), Brassó (210 600), Prahova (88 500) és Kolozs megye (71 800), a vendégéjszakák számát tekintve viszont Brassó (447 600), Bukarest (432 500), Prahova (187 600) és Maros (133 500) vezeti a listát.

A statisztikai jelentésből kiderül, hogy a szálláshelyek 22,8 százaléka telítődött az elmúlt két hónapban, ami 1,4 százalékos növekedést jelent. A turisták átlagosan két napot töltöttek a hazai idegenforgalmi helyeken. A külföldi turisták közül legtöbben Izraelből (33 100) Olaszországból (32 100), Németországból (30 700), Franciaországból (18 900) és az Egyesült Királyságból (17 500) érkeztek.

A határátkelők adatai szerint 2018 első két hónapjában 1,548 millió turista lépte át a határt, ami 15,6 százalékos növekedést jelent 2017-hez képest. A Romániába érkező látogatók (nem csak a turisták) többsége Bulgáriából (27,7%), Magyarországról (22,2%), Olaszországból (10,8%), Németországból (7%), Franciaországból (5,1%) és Lengyelországból (4,8%) érkezett.

Ami a lakosság külföldi utazását illeti, két hónap alatt 2,937 millióan lépték át a határt, ami 7,9 százalékos növekedést jelent. A legtöbben (68,3%) a közúti utazást részesítik előnyben.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26047
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.
A nagybányai polgármester keresetlen szavakkal hajtotta el a vérbe a bukaresti vízfejet. Igaz, elsősorban gazdasági okokat sorolt fel az autonómia mellett, de már ez is nagy dolog.
A spanyolok gólgazdag döntetlent játszottak a portugálokkal, Uruguay megszenvedett a győzelemért a szívósan védekező Egyiptom ellen, Irán egyáltalán nem: marokkói öngóllal nyert.
A román nemzeti diskurzusban természetesen egyesülést illik mondani. Sőt, ha nem ezt mondja valaki, hazaáruló! De a tények makacs dolgok. Még a történelmiek is.
Vagyis, melyik lesz az a román párt, amely nyíltan felvállalja a burkolt Európa-ellenességet, és egyben csatlakozik a fujj, csúnya Visegrádi Csoporthoz?
Az egykori józsefkülvárosi művészmozit és nyári kertet veheti birtokba a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.
Egy törvénytiszteletre kötelező törvényre van szüksége a hazának, a vadiúj nackópárt szerint. Aki pedig megszegi, mehet is a dutyiba.
Csütörtöktől egy hónapig (szinte) minden a foci körül forog.
A kormánypártok és az RMDSZ szerint az ártatlanokat, az ellenzék szerint a bűnösöket védi a futószalagon módosított büntető perrendtartás. A szenátus csont nélkül megszavazta.