Brassó madártávlatból
Helló, turiszt!
Timi
2018. április 3. kedd, 18:18
A legnépszerűbb turisztikai célpontok között Kolozsvár is ott van.

Bukarest, Brassó és Prahova után Kolozs megye volt a legnépszerűbb turisztikai célpont az év első két hónapjában – derül ki az Országos Statisztikai Hivatal jelentéséből. A tavalyhoz képest 6,7 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma az országban. A hoteleket, szállodákat, panziókat elsősorban a belföldi utazáson részt vevő turisták töltötték meg (79,4%). A kirándulók mintegy 20 százaléka érkezett külföldről, főleg Európa országaiból. Ez az arány nem változott az elmúlt egy esztendőben.

A szálláshelyek telítettsége alapján Ilfov, pontosabban Bukarest (265 200), Brassó (210 600), Prahova (88 500) és Kolozs megye (71 800), a vendégéjszakák számát tekintve viszont Brassó (447 600), Bukarest (432 500), Prahova (187 600) és Maros (133 500) vezeti a listát.

A statisztikai jelentésből kiderül, hogy a szálláshelyek 22,8 százaléka telítődött az elmúlt két hónapban, ami 1,4 százalékos növekedést jelent. A turisták átlagosan két napot töltöttek a hazai idegenforgalmi helyeken. A külföldi turisták közül legtöbben Izraelből (33 100) Olaszországból (32 100), Németországból (30 700), Franciaországból (18 900) és az Egyesült Királyságból (17 500) érkeztek.

A határátkelők adatai szerint 2018 első két hónapjában 1,548 millió turista lépte át a határt, ami 15,6 százalékos növekedést jelent 2017-hez képest. A Romániába érkező látogatók (nem csak a turisták) többsége Bulgáriából (27,7%), Magyarországról (22,2%), Olaszországból (10,8%), Németországból (7%), Franciaországból (5,1%) és Lengyelországból (4,8%) érkezett.

Ami a lakosság külföldi utazását illeti, két hónap alatt 2,937 millióan lépték át a határt, ami 7,9 százalékos növekedést jelent. A legtöbben (68,3%) a közúti utazást részesítik előnyben.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26047
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Ha azt hitte valaki, a román sajtó teljesen szételemezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszédét, hát tévedett.
Az EKE augusztusi teljesítménytúrája teljesen kimerít és teljesen feltölt. Kipróbáltuk, működik.
Ha az ember elolvassa a szöveget, azt a kérdést is felteheti magának, hogy ez a cikk jogos felháborodásból, vagy éppen megrendelésre született.
A megtámadott emberek állapota súlyos.
Kolozsváron huszadik éve rendezik meg a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely kilenc éve a Kolozsvári Magyar Napok egyik állandó és fő tartópillére is.
Egyelőre nem tudni, hogyan került az állat a sztrádára.
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.