Már biztos: ősztől nem lesznek nagyváradi Ryanair-járatok

A fapados légitársaság ősztől tavaszig kivonul a város repteréről. A jövő bizonytalan, bár máris tárgyalásokat kezdenek új légitársaságokkal.
Hirdetés

Most már biztos, hogy idén ősszel nem lehet majd a Ryanair gépeivel repülni Nagyváradról, miután sikertelennek bizonyultak a repülőteret üzemeltető Bihar megyei önkormányzat elnöke, Pásztor Sándor és az ír fapados légitársaság vezetői közötti szerdai dublini tárgyalások.

Pásztor a Bihon.ro portál szerint elmondta, hogy a cég vezeti szerdán a járatok felfüggesztéséről szóló hivatalos értesítést is átadták neki.

A politikus szerint Nagyvárad csupán „járulékos áldozata” a Ryanair problémáinak, hiszen, mint közismert, a cég Temesvárról és Craiováról is kivonul, de emellett még számos országban – Horvátországban, Bulgáriában, Litvániában, Spanyolországban és Dániában – is megszüntet járatokat.

Az ír cég hivatalosan csupán felfüggeszti a járatokat, így Pásztor elmondása szerint az év végén újabb tárgyalások kezdődhetnek arról, hogy tavasztól visszatérjen a cég Nagyváradra. A megyei önkormányzat elnöke mindazonáltal megjegyezte: problémának találta a cég és a nagyváradi illetékesek közötti kommunikációt.

Pásztor ugyanakkor derűlátó. Mint elárulta, jövő héten máris tárgyalásokat kezd Bukarestben több légitársaság képviselőivel a Ryanair járatainak pótlására. Elsősorban a londoni, a barcelonai és a milánói járat pótlása égető, mivel ezek iránt mutatkozik a legnagyobb igény.

Hirdetés