Dragnea uszodát avat és fenyeget Foksányban | A kép forrása a vrancea24.ro
Auto-nó-miát!
szabot
2018. március 29. csütörtök, 16:56
Uszodaavatóba foglalta bele a fenyegetést a PSD elnöke. A miniszterek többsége állítólag ellenzi a decentralizációt.

Azok a miniszterek, akik nem fogadják el a decentralizációt, nem fogadják el a kormányprogramot sem, tehát nincs miért bennemaradjanak a kormányban – jelentette ki Liviu Dragnea ma Foksányban, ahol olimpiai uszodát avatott a Vrancea megyei tanácselnökkel együtt.

„Nem tudok két év múlva az önök szemébe nézni, ha idejövök úszni kicsit, és azt hányják a szememre, hogy ember, ígértél valamit 2016-ban, ezért szavaztunk rád, többek között decentralizációt. Nem fogom azt válaszolni, hogy nem tudtam végrehajtani, mert a miniszterek nem akarták. Ezek az emberek, amikor elfogadták a miniszteri kinevezésüket, felvállalták a teljes kormányprogramot, ahol a decentralizáció kitüntetett helyen szerepel” – jelentette ki a kormányzó Szociáldemokrata Párt elnöke az uszodaavatón.

A pártelnök elmondta, csütörtök délután ül le beszélgetni a miniszterekkel, egyszerű és világos beszélgetésre számít: vagy támogatják a kormányprogramot, és végrehajtják az ágazati decentralizációt, vagy távoznak a kormányból. A kormányban nem maradhatnak olyanok, „akik másfele húznak” – szögezte le Dragnea, aki most úgy véli, mindegyik miniszter el fogja fogadni a decentralizációt.

Hétfőn még azt nyilatkozta, úgy tudja, majdnem az összes miniszter ellenzi a decentralizációt, ezért csütörtök délután az ALDE elnökével, Călin Popescu Tăriceanuval együtt találkozik a kormánytagokkal, hogy tisztázzák a kérdést.

Uszodaavató beszédében egyébként Dragnea azt is említette, minden megyeszékhelynek rendelkeznie kellene legalább egy ilyen, olimpiai szabványú uszodával és stadionnal. A foksányi az országban a harmadik uszoda a Steaua komplexuma és a csíkszeredai uszoda mellett, jegyzi meg a vrancea24.ro hírportál, hozzátéve, hogy a nagyközönség viszont csak az avató után 2-3 héttel veheti birtokba a sportlétesítményt. Ha kinyitják, a gyerekek és a diákok ingyen pancsolhatnak majd.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25994
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
A nép ügyvédjéhez fordulnak.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.