Dragnea uszodát avat és fenyeget Foksányban | A kép forrása a vrancea24.ro
Auto-nó-miát!
szabot
2018. március 29. csütörtök, 16:56
Uszodaavatóba foglalta bele a fenyegetést a PSD elnöke. A miniszterek többsége állítólag ellenzi a decentralizációt.

Azok a miniszterek, akik nem fogadják el a decentralizációt, nem fogadják el a kormányprogramot sem, tehát nincs miért bennemaradjanak a kormányban – jelentette ki Liviu Dragnea ma Foksányban, ahol olimpiai uszodát avatott a Vrancea megyei tanácselnökkel együtt.

„Nem tudok két év múlva az önök szemébe nézni, ha idejövök úszni kicsit, és azt hányják a szememre, hogy ember, ígértél valamit 2016-ban, ezért szavaztunk rád, többek között decentralizációt. Nem fogom azt válaszolni, hogy nem tudtam végrehajtani, mert a miniszterek nem akarták. Ezek az emberek, amikor elfogadták a miniszteri kinevezésüket, felvállalták a teljes kormányprogramot, ahol a decentralizáció kitüntetett helyen szerepel” – jelentette ki a kormányzó Szociáldemokrata Párt elnöke az uszodaavatón.

A pártelnök elmondta, csütörtök délután ül le beszélgetni a miniszterekkel, egyszerű és világos beszélgetésre számít: vagy támogatják a kormányprogramot, és végrehajtják az ágazati decentralizációt, vagy távoznak a kormányból. A kormányban nem maradhatnak olyanok, „akik másfele húznak” – szögezte le Dragnea, aki most úgy véli, mindegyik miniszter el fogja fogadni a decentralizációt.

Hétfőn még azt nyilatkozta, úgy tudja, majdnem az összes miniszter ellenzi a decentralizációt, ezért csütörtök délután az ALDE elnökével, Călin Popescu Tăriceanuval együtt találkozik a kormánytagokkal, hogy tisztázzák a kérdést.

Uszodaavató beszédében egyébként Dragnea azt is említette, minden megyeszékhelynek rendelkeznie kellene legalább egy ilyen, olimpiai szabványú uszodával és stadionnal. A foksányi az országban a harmadik uszoda a Steaua komplexuma és a csíkszeredai uszoda mellett, jegyzi meg a vrancea24.ro hírportál, hozzátéve, hogy a nagyközönség viszont csak az avató után 2-3 héttel veheti birtokba a sportlétesítményt. Ha kinyitják, a gyerekek és a diákok ingyen pancsolhatnak majd.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25994
Bemutatta megingathatatlannak tűnő bizonyítékait a református egyház jogi képviselője, a csütörtöki bírósági döntés azonban teljes mértékben kiszámíthatatlan. Aztán Strasbourg következhet.
Kérdés: a kizárólag a lakók zsebét terhelő nagy homlokzatfelújítási kampány után mi lesz a graffitisekkel? Kitiltják őket? Járőrözni fognak a kedves városatyák? Na?
A mioritikus nemzeti mítoszokat élvezettel és szakértelemmel romboló román törtnész továbbra is kényelmetlen figura a nackórollert hajtó román gondolatvezérek számára.
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Az éppen zajló 4. Kolozsvári Zsidó Napokon hangzottak fel Eisikovits Mihály dallamai Laczkó Vass Róbert színművész előadásában, Nagy Gergő zongorakíséretével.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.