Kora reggel, mint a tolvajok: a bíróság 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Horváth Annát (VIDEÓval)

A „tisztelt” bírák elbújtak Kolozsvár volt alpolgármestere és a vele szolidáris polgárok elől.
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, csütörtökön harmadszorra halasztotta el a kolozsvári táblabíróság az ítélethirdetést Horváth Anna és Fodor Zsolt üzletember ügyében, meglehetősen furcsa és megalázó módon, a folyosón közölve a döntést az érintettel, két és fél óra várakoztatás után.

És ha azt hittük, nem jöhet megdöbbentőbb fordulat, nagyot tévedtünk. A kolozsvári táblabíróság honlapján található program szerint az ítélethirdetést péntek reggel fél kilencre tűzte ki a „tisztelt” bíróság.

Amikor odaértünk, Horváth Anna azzal fogadott minket, hogy a kiírt időpont előtt, nyolc óra négy perckor ítéletet hirdettek úgy, hogy ő maga sem volt jelen. Annak ellenére, hogy a szokásjog értelmében az ítélethirdetés nyilvános. Az alapfokon meghozott ítélet: két év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetés.

Nem tudunk nem gondolni arra, hogy a „tisztelt” bíróság gyakorlatilag elbújt az érintett és a vele szolidarizáló kolozsvári polgárok elől. Persze, ezek szerint ezt is megteheti. Hogy kora reggel, mint a tolvajok, hozza meg az igazságosnak nevezett ítéletet.

A péntek délelőtt közzétett ítélet szerint a bíróság két évre eltiltotta Horváth Annát bármilyen köztisztség viselésétől, kötelezte a hatezer lejes perköltség megfizetésére és elrendelte 20 ezer lej elkobozását is tőle.

Fodor Zsolt ma sem volt jelen a táblabíróságon. Őt egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a „tisztelt” bíróság, szintén két évre eltiltotta köztisztség betöltésétől, neki is fizetnie kell hatezer lej perköltséget.

Az ítélet azzal a mondattal zárul, hogy: „Pronunţată în şedinţa publică din data de 23.03.2018”, vagyis hogy az ítéletet nyilvános tárgyaláson hirdették ki, noha a bíróság gyakorlatilag zárt ajtók mögött, félórával a nyilvános tárgyalás 8:30-ra kiírt időpontja előtt, a vádlottak és ügyvédeik jelenléte nélkül ismertette az üres tárgyalóterem falaival az ítéletet.

Hogyan tovább? Az ítélet indoklása rendelkező részének hivatalos leközlését követően tíz nap áll rendelkezésre a fellebbezéshez.

Hirdetés

Nézze meg, hogyan reagált Horváth Anna az ítélet „kihirdetése” után:

 

 

„Az elkövetkező napokba erőt gyűjtök, és tovább folytatjuk a harcot Fodor Zsolttal, akinek igazságunk melletti karakán, megingathatatlan kiállása előtt – most már nyilvánosan is – őszinte tisztelettel hajtok fejet.

Élni fogok, élni fogunk a fellebbviteli jogunkkal. A per ezt követően a bukaresti Legfelső Bíróságra
kerül”

– írta Horváth Anna nyilatkozatában, amit az RMDSZ közölt.

Hirdetés