Tragédia
béel
2018. március 23. péntek, 08:23
A detonáció egy vegyi üzemben következett be.

Robbanás történt a csehországi Kralupy nad Vltavou település vegyi üzemében, a hat halálos áldozat közül öt román állampolgár.

Korábban csak három román halálos áldozatról volt szó, de a bukaresti külügy pénteken közölte, hogy két további román állampolgárságú áldozatot azonosítottak.

A külügyminisztérium közölte: a prágai román külképviselet felveszi a kapcsolatot az elhunytak hozzátartozóival.

A cseh hatóságok nyomoznak a robbanás körülményeinek kiderítése érdekében

A Prágától 30 kilométernyire lévő Kralupy nad Vltavou-i vegyi üzemben csütörtökön történt robbanás. Az üzemben műgumit és polisztirént gyártanak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25903
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.