A Facebook törölte Dan Tanasă oldalát

Addig jelentgették, hogy muszáj volt lépni.
Hirdetés

Törölte a Facebook a magyarellenes tevékenységéről ismert Dan Tanasă oldalát. Tanasă személyes profilja jelenleg is elérhető, de a blogját népszerűsítő oldala eltűnt a Facebook-ról.

Az oldal eltűnését Hans Hedrich civiljogi aktivista és Árus Zsolt, a Gyergyói Székely Tanács elnöke  is jelezte. Mindketten hangsúlyozzák, hogy lám-lám, igenis van értelme jelenteni a gyűlöletbeszédet.

„Ez az alak régóta mérgezte a közéletet, jómagam meg egy ideje már tesztelem, hogy a Facebooknál miképpen reagálnak, ha sorozatosan jelentést kapnak arról, hogy a platformjukat gyűlöletbeszéd terjesztésére használják. A tapasztalat pedig az, hogy egy ideig törölgették a bejelentett kommentárokat, majd egy idõ után helyt adtak annak az érvelésnek, hogy azokat meg lehet előzni azzal, ha nem adnak helyet a gyûlöletet szító oldalnak. s ez lett az eredmény.”

– jelezte a Főtérnek Árus.

Hans Hedrich egyenesen „történelminek” nevezte a Tanasă-oldal törlésének napját, legalábbi a romániai normális emberek számára.

Hirdetés

„Azt ajánlom, minél többen és minél gyakrabban használjuk ezt a feljelentős Facebook-eszközt a gyűlölködő posztok és kommentek esetében, bárki uszítson bárki, románok, magyarok, németek, cigányok ellen, diszkrimináció nélkül”

írja oldalán az aktivista.

 

Hirdetés