szabot
2018. március 22. csütörtök, 17:43
Leugrott az erkélyről kötéllel a nyakában.

A holland parlament alsóházában akart öngyilkosságot elkövetni egy férfi, írja a Mediafax hírügynökség a Dutch News portálra hivatkozva.

Egy 65 éves férfi leugrott hágai ülésterem erkélyéről, miközben a plénumban a szervezett bűnözésről rendeztek nem túl sok honatyát vonzó vitát. Az ülést felfüggesztették, a férfit kórházba szállították, de nem adtak ki tájékoztatást az illető állapotáról.

A rendőrséget idéző holland tévé szerint a férfi kötelet akasztott a nyakába, a kötél másik végét az erkélyhez erősítette. Holland hírforrások azt állítják, a férfi órákkal korábban a Facebook-oldalán jelentette be, hogy mire készül: „Meg kell tennem, hogy felrázzam a politikusokat” – idézi a bejegyzést a Telegraaf.

A lap szerint a férfi hetekig tüntetett a parlament előtt a könnyűdrogok további legalizálásáért.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25896
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.