Tejjel-mézzel folynak majd az iskolák

A tej-kifli program évek óta fut, jövőre talán becsorog a mézprogram.
Hirdetés
Étrend-kiegészítőként mézet kaphatnak az elemi iskolák diákjai – döntött kedden a szenátus. A kisdiákok 350 gramm mézet kapnak havonta egyszer – mondta Doina Silistru szociáldemokrata szenátor a törvénytervezet keddi megszavazásakor.
 

Serkent, gyógyít vagy hízlal?

„A méz serkentőszer, gyakorlatilag gyógyszer, ami növeli a gyerekek ellenálló képességét. Nagyon sok gyerek nem is ismeri az ízét, és szerintem ez nem egy akkora mennyiség, hogy rosszat tegyen, gyakorlatilag egy kanálnyi méz jut a gyerekeknek naponta” – magyarázta Silistru, a mezőgazdasági bizottság elnöke.
 
Leon Dănăilă liberális szenátor kifogásolta a kezdeményezést, ugyanis szerinte inkább gyümölcsöt, zöldséget vagy proteineket és vizet kellene kapniuk a gyerekeknek, hogy csökkentsék az elhízás esélyét a kisdiákoknál.
 

Csak a kicsik kapják

Körülbelül 1,4 millió óvodás és kisiskolás fogja élvezni a tej és kifli program kiegészítéseként érkező mézprogramot, tette hozzá Liliana Sbîrnea PSD-szenátor.
 
A szenátus első házként fogadta el a tervezetet, vagyis a tejjel-mézzel folyó elemi oktatásra még a képviselőháznak is rá kell bólintania.

Hirdetés