Mikor jön már végre a tavasz?

A következő két hétben az idő felmelegedik, de csapadékos lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) előrejelzéséből.
Hirdetés

A március 19-e és április 1-je közötti időszak első felében hidegebb lesz, mint az ilyenkor megszokott, ezt követően néhány nap alatt felmelegedik az idő, ám sokfele csapadékra lehet számítani – állítják a szakemberek.

Erdélyben a hét végéig még csökkenek a hőmérsékletek, 23-tól 25-ig fagyosak lesznek a reggelek, a hőmérő higanyszála éjjel mínusz 10 Celsius-fok alá süllyed, míg a legmagasabb hőmérsékleti értékek átlagosan 0 és 2 fok között alakulnak. A második héten nagyjából a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk, azaz napközben 8–10, éjszaka 0–mínusz 4 Celsius-fok lesz. Március 23-áig helyenként havazni fog, bővebb csapadékra, ezúttal már esőre, március 27-e után lehet számítani.

Bánságban és a Körösök vidékén is a hét végéig még csökkenek a hőmérsékletek, a hőmérő higanyszála éjjel mínusz 5–6 Celsius-fokig süllyed, nappal átlagosan 1–3 fok körül mutat majd. A második héten nagyjából a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk, azaz napközben átlagosan 9–13, éjszaka 0–3 Celsius-fok lesz. Március 23-áig helyenként gyengén havazni fog, esőre március 26-a után lehet számítani.

Hirdetés