Idő, járás
béel
2018. március 18. vasárnap, 08:15
A tavasz benézett hozzánk, de nem tetszett neki, amit látott, így visszaküldte maga helyett a telet.

Folytatódik a pocsék időjárás: vasárnap reggel nyolc órától heves esőzésre és havazásra, szélre és alacsony hőmérsékletre vonatkozó figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat Bukarestre és az ország 32 megyéjére. Az érintett erdélyi megyék között ott van Maros, Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben, Beszterce-Naszód, Máramaros, valamint Fehér megye déli része is.

A figyelmeztetés vasárnap este 23 óráig van érvényben.

A Keleti-Kárpátok térségében várhatóan jelentős hóréteg keletkezik. Erdély nagy részében kezdetben esőre, ezt követen havas esőre majd hóra kell számítani.

A szél sok helyen megerősödik, és elérheti az óránkénti 55-65 kilométeres sebességet. A hegyekben a szél hőmérséklete 70 kilométeres is lehet, így hóviharra kell számítani.

Vasárnaptól jelentős lehűlés várható, a hőmérséklet 10-15 fokkal is kevesebb lehet az ilyenkor megszokottnál.

Emellett 24 megyére sárga jelzésű árvízriasztást is kiadtak, az érintett megyék között ott van Maros, Hargita, Kovászna, Beszterce-Naszód, Szeben, Fehér, Temes, Krassó-Szörény és Hunyad is.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25822
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.