Még egy romániai városból elszáll a Ryanair

Közben a nagyváradi repteret üzemeltető megyei önkormányzat elnöke tárgyal a céggel arról, hogy mégse hagyják teljesen faképnél a várost.
Hirdetés

Fokozatosan adja fel romániai állásait a Ryanair: miután bejelentette, hogy Nagyváradról és Temesvárról is kivonul, pénteken kiderült, hogy Craiováról sem indít több járatot novembertől.

Az ír fapados légitársaság ebben az esetben is gazdasági okokra hivatkozva döntött a járatok felfüggesztése mellett.

A cég heti két alkalommal a spanyolországi valenciába üzemeltetett járatot a dél-romániai városból.

Eközben a nagyváradi repülőteret üzemeltető, és a Ryanairt a legmesszemenőbbekig támogató Bihar megyei önkormányzat elnöke, Pásztor Sándor nem hajlandó beletörődni abba, hogy az ír cég az általa vezetett intézmény által biztosított szubvenció ellenére hirtelen faképnél hagyja a várost.

A Jurnal Bihorean című nagyváradi román nyelvű napilapnak nyilatkozva elmondta, kapcsolatba lépett a Ryanair vezetőivel, akikkel március 27-én Dublinban egyeztet majd a kialakult helyzetről.

Közölte, az ír cég azért használja a felfüggesztés kifejezést, mivel ötéves keretszerződést kötöttek, amiből még csak egy év telt el.

A dublini tárgyalások után már tisztább lesz a kép, annyi azonban bizonyos, hogy a cég által felhozott gazdasági indokok aligha állnak meg a lábukon, lévén hogy – Pásztor szerint – egy járat máris sikeresnek számít, ha a kihasználtsága eléri az 55-60 százalékot.

Hirdetés

Márpedig a Nagyváradról induló járatok ennél lényegesen népszerűbbek voltak: a londoni a tavalyi 94 után idén 94, a barcelonai tavaly 91, idén 88, a milánói pedig a 88 százalékos tavalyi kihasználtság idén 82 százalékos kihasználtsággal üzemelt.

A Düsseldorfba és a bajorországi Memmingenbe tartó járat kihasználtsága is elérte a 80 százalékot.

Pásztor szerint megpróbálják elérni, hogy legalább néhány járat megmaradjon a téli időszakban, ugyanakkor nem esnek kétségbe, ha nem sikerül megállapodni. Máris felvették a kapcsolatot más légitársaságokkal, hogy átvegyék a Ryanair helyét.

Mint elmondta, a magyar tulajdonú Wizz Air már korábban megkereste, de akkor nem érezte etikusnak, hogy ha már a Ryanairrel partnerségre léptek, más cégekkel is tárgyaljon. Emellett a Lufthansával is folytattak tárgyalásokat. Azt ugyanakkor nem árulta el, hogy most milyen légitársaságokat kerestek meg.

Hirdetés