Ötezer lejre büntette a prefektúra Antal Árpádot a magyar zászlók miatt

Mivel a polgármester nem függeszttette ki a román trikolórt is a piros-fehér-zöld mellé.
Hirdetés

Hiába szólította fel a Kovászna megyei prefektúra Antal Árpádot kedden, hogy a román zászlót is tűzesse ki 24 órán belül a főtéri lámpaoszlopokra kifüggesztett magyar nemzeti színek mellé, a sepsiszentgyörgyi polgármester nem engedelmeskedett, így a kormány területi képviselője megbírságolta.

A prefektúra szerdai közlése szerint Antal Árpád kihágást követett el, így ötezer lejes pénzbírság megfizetésére kötelezték. A törvényes előírások alapján ugyanis Románia területén csak hivatalos látogatások, nemzetközi események alkalmával lehet más államok lobogóját kifüggeszteni, csakis a román zászlóval együtt és csakis a törvény által megszabott helyszíneken.

A szentgyörgyi városháza kedden díszíttette fel a városközpontot és néhány utcát piros-fehér-zöld zászlónak látszó tárgyakkal, amelyekről azt állítja, hogy nem (olasz) zászlók, nem is lobogók, hanem magyar nemzeti színű szalagok. És mivel nem Magyarország hivatalos zászlójáról van szó, nem vonatkozik a használatukra a zászlótörvény – érvelt a polgármesteri hivatal.

Hirdetés