Nem ment el egy centenáriumi gyűlésre, máris ki akarják rúgni

A művelődési minisztert, ki mást.
Hirdetés

Lehet, hogy ebben a kormány-váltóversenyben már nem világos, ki éppen a művelődési miniszter. Az a neve, hogy George Ivașcu, civilben színész, a legújabb Dragnea-kormányban pedig, ugye, miniszter.

A miniszter úrnak a keddi napon el kellett volna mennie ama bizonyos centenáriumi bizottság gyűlésére, melynek feladata, hogy a nagy egyesülés 100. Évfordulója alkalmából idén szervezendő rendezvényeket kitalálja és irányítsa. Sőt, Gigel Știrbu, a jeles bizottság liberális elnöke és Florin Roman liberális parlamenti képviselő (őt talán már ismeri az Olvasó) egy sajtótájékoztatót is betervezett, amikor is a kormány alkalmatlanságát ecsetelik, ami a centenárium megfelelő módon való ünneplését illeti.

Igen ám, de Ivașcu úr nem ment el a gyűlésre. Erre Știrbu úr kijelentette: többször levelet váltott a miniszterrel a centenáriumi bizottság gyűlései ügyében, de Ivașcu egyszer sem jött el. Most betelt a pohár. Szerdán kérni fogja a művelődési miniszter lemondását a képviselők házának plénuma előtt. Mert ami sok, az sok.

Hirdetés