szabot
2018. március 10. szombat, 12:20
Vezérkart választ a kormánypárt, Viorica Dăncilă izgul, a civilek beintenek. VIDEÓval.
„Ha a maffiát választjátok, elveszítitek Romániát” – üzeni pár tucat tüntető hatalmas fehér betűkkel a bukaresti Sala Palatului előtt az épületnél gyülekező szociáldemokrata küldötteknek. A Szociáldemokrata Párt (PSD) ugyanis ma kongresszust tart, ahol új ügyvezető elnököt, új pártfőtitkárt és új alelnököket is választ. A Declic kampánycsapata pedig tett róla, hogy az üzenet videó formájában terjedjen a Facebookon is. A csendőrök három személyt csendháborítás miatt állítottak elő.
 
„Ugyanúgy izgulok, mint mindenki más. Nem tudhatom, hogy visszalép-e valaki. A területi szervezetektől érkező kollégák fognak dönteni” – nyilatkozta a PSD ügyvezető elnöki tisztségére pályázó Viorica Dăncilă miniszterelnök. Arra a kérdésre, hogy miért gondolta meg magát, és jelentkezett az ügyvezetői elnöki tisztségre, a miniszterelnök azt felelte, hogy sok kollégája bíztatta erre.
 
„Amikor önökkel beszéltem, és ezt nyilatkoztam (hogy nem fog jelentkezni a párt ügyvezető elnöki tisztségére – szerk.megj.), tényleg azt hittem. Sok telefonhívást kaptam, a nőszervezeti kolléganőim bíztattak, hogy jelentkezzek, sok férfi kollégám is felhívott, és Bukarest főpolgármestere is engem támogat – ezek a szempontok vezéreltek döntésem meghozatalakor. Azt láttam, hogy sokan megbíznak bennem, és nem akartam cserben hagyni őket” – magyarázta a kormányfő.
 
A romániai belpolitika az elmúlt egy-két hétben nagyjából arról szólt, a PSD melyik erős embere melyik vezető pozíciót célozza meg a mai rendkívüli kongresszuson. A végrehajtó bizottság pénteki ülésén minden jelölést jóváhagytak, azokét is, akiknek jelölti iratcsomója még nem volt teljes.
 
A pártelnöki tisztségről ezen a kongresszuson nem fognak szavazni, Liviu Dragnea vezetését nem kérdőjelezik meg. Az ügyvezető elnöki posztra hármnan jelentkeztek be: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu és Nicolae Bănicioiu, a PSD főtitkára Marian Neacşu és Codrin Ştefănescu szeretne lenni. A pártban a területi alelnöki pozíciókra is új választást írtak ki.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25705
Röviden: Románia egy kiváltságos személyeknek alkotott ország. Hosszabban: tessék csak olvasni. Nem túl szívderítő.
A zavarosnak tűnő ügy vádlottját a moszkvai bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.
A vébé talán legegyoldalúbb meccsén Spanyolország csak egy szerencsés góllal törte fel az iráni bunkerfocit.
A Kossuth-díjas költő 89 éves volt.
Óriási gazdasági károkat okoz az országnak a PSD-kormány.
Sabin Gherman felmossa a padlót Liviu Dragneával.
Georges Leekenst négy nyeretlen felkészülési mérkőzés után menesztette az MLSZ.
A büntető perrendtartást módosító kormányoldali honatyák lemondását követelték.
Ez az a kérdés, amelyért perre megy Árus Zsolt jogvédő.
A szerencse is Szenegál mellé szegődött, a feje tetejére állt a H-csoport.
A román külügy szokatlanul higgadt hangnemben reagált, és a magyar-román kapcsolatok elmélyítése mellett foglalt állást.
Létezik, hogy a jelenlegi koalíció annyira felelőtlen legyen, hogy maga ellen fordítsa az ország lakosságának 80 százalékát?
Mindenki megkapja a magáét – a középkori kódexek stílusában. VIGYÁZAT: POLITIKAILAG NAGYON NEM KORREKT TARTALOM!
Rég várt változások védik ezentúl azokat, akiket otthon ütlegelnek.