szabot
2018. március 10. szombat, 12:20
Vezérkart választ a kormánypárt, Viorica Dăncilă izgul, a civilek beintenek. VIDEÓval.
„Ha a maffiát választjátok, elveszítitek Romániát” – üzeni pár tucat tüntető hatalmas fehér betűkkel a bukaresti Sala Palatului előtt az épületnél gyülekező szociáldemokrata küldötteknek. A Szociáldemokrata Párt (PSD) ugyanis ma kongresszust tart, ahol új ügyvezető elnököt, új pártfőtitkárt és új alelnököket is választ. A Declic kampánycsapata pedig tett róla, hogy az üzenet videó formájában terjedjen a Facebookon is. A csendőrök három személyt csendháborítás miatt állítottak elő.
 
„Ugyanúgy izgulok, mint mindenki más. Nem tudhatom, hogy visszalép-e valaki. A területi szervezetektől érkező kollégák fognak dönteni” – nyilatkozta a PSD ügyvezető elnöki tisztségére pályázó Viorica Dăncilă miniszterelnök. Arra a kérdésre, hogy miért gondolta meg magát, és jelentkezett az ügyvezetői elnöki tisztségre, a miniszterelnök azt felelte, hogy sok kollégája bíztatta erre.
 
„Amikor önökkel beszéltem, és ezt nyilatkoztam (hogy nem fog jelentkezni a párt ügyvezető elnöki tisztségére – szerk.megj.), tényleg azt hittem. Sok telefonhívást kaptam, a nőszervezeti kolléganőim bíztattak, hogy jelentkezzek, sok férfi kollégám is felhívott, és Bukarest főpolgármestere is engem támogat – ezek a szempontok vezéreltek döntésem meghozatalakor. Azt láttam, hogy sokan megbíznak bennem, és nem akartam cserben hagyni őket” – magyarázta a kormányfő.
 
A romániai belpolitika az elmúlt egy-két hétben nagyjából arról szólt, a PSD melyik erős embere melyik vezető pozíciót célozza meg a mai rendkívüli kongresszuson. A végrehajtó bizottság pénteki ülésén minden jelölést jóváhagytak, azokét is, akiknek jelölti iratcsomója még nem volt teljes.
 
A pártelnöki tisztségről ezen a kongresszuson nem fognak szavazni, Liviu Dragnea vezetését nem kérdőjelezik meg. Az ügyvezető elnöki posztra hármnan jelentkeztek be: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu és Nicolae Bănicioiu, a PSD főtitkára Marian Neacşu és Codrin Ştefănescu szeretne lenni. A pártban a területi alelnöki pozíciókra is új választást írtak ki.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25705
Dăncilă szerint a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul.
Valóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.
Háromezer pedagógus írta alá a miniszternek küldött tiltakozó petíciót.
Politikai Főnix-madarakként térnének vissza az élvonalba.
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?
Úgyhogy ha valakinek fotója van róla, ne dobja el. Jó ideig nem lesz miben gyönyörködni a helyszínen.
1989 óta Románia első ízben korlátozná az alkotmányban rögzített szabadságjogokat.
A kastély újonnan kialakított kőtárát régészeti leletekkel egészítették ki, így például a Bánffyak által használt lábasok, éjjeli edények, kályhacsempe-töredékek, illatszeres üvegcsék egyaránt megtekinthetőek. Mutatjuk.
Nem kampányolni jöttek, de a világuralom a végső céljuk, segítséget ajánlottak és természetesen viccesek voltak.
Mindkét férfit kórházba szállították, egyikük állapota súlyos.
Folytatódik a Roboszkóp, Laczkó Vass Róbert elmélkedős sorozata.