Muzsikusok jelentkezését várja a bukaresti Magyar Zene Fesztivál

A májusban esedékes tehetségkutató fesztivál jó lehetőség minden romániai zenésznek.
Hirdetés

Május 14–17. között tizennegyedik alkalommal szervezi meg a Magyar Zene Fesztivált a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet. A fiatal romániai muzsikusok számára szervezett előadóművészi fesztivál célja klasszikus és kortárs magyar zenei értékek ismertetése Romániában, valamint olyan fiatal romániai tehetségek felfedezése és támogatása, akik magyar zeneművek előadását vállalják – tájékoztatnak a szervezők.

A fesztivál három estéjén a fiatal (18 éven felüli) művészeknek 20–25 perces műsort kell előadniuk, melynek egyharmada magyar zeneszerzők műve, a többi pedig a román és/vagy egyetemes zeneirodalomból választott művek. A fesztiválon szólisták és duók vehetnek részt. Az énekesek repertoárja lídeket és operaáriákat tartalmazhat.

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet székhelyére (Bukarest, Gina Patrichi utca 8. szám, irányítószám 010449) május 7-ig kell juttatni (személyesen, elektronikusan vagy postán) a következőket:

  • egy önéletrajzot az elérhetőségekkel,
  • a tervezett versenyprogramot,
  • a magyar zeneszerzők műveit tartalmazó felvételt a résztvevő előadásában, mely alapján elődöntőre kerül sor.

Az elődöntő eredményéről május 9-én e-mail-ben értesítenek minden jelentkezőt.

Az első három helyezett jutalma koncertlehetőség valamely külföldi magyar intézetben, illetve a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, és bruttó 300/200/100 euró fellépti díj. A tavalyi kiadástól kezdve a zsűri  az ACCUMM Alapítvánnyal közösen Bács Lajos emlékdíjat is adományoz, mely díj nyertesének jutalma és egyben megtisztelő feladata a következő év januárjában egész estés koncertet adni az intézetben, a Bács Lajos Emlékkoncert keretében. A közönségdíjasnak lehetősége nyílik a karácsonyi koncert alkalmával fellépni a Bukaresti Magyar Intézetben.

Hirdetés

A fesztivál-koncertekre május 14–16-án, naponta 18 órától kerül sor. A záróünnepség május 17-én lesz. 

 

Hirdetés