A csendőrség is biztosan ott lesz a székely szabadság napján

A szombati eseményre a szervezők legalább 40 ezer résztvevőt várnak. A csendőrség a törvények betartására figyelmeztet.
Hirdetés

A tömegrendezvények megszervezését szabályozó törvényes előírások betartására szólította fel a csendőrség marosvásárhelyi egysége a székely szabadság napja alkalmából tartandó szombati marosvásárhelyi megemlékezés és felvonulás résztvevőit.

Közleményük szerint „a csendőrség a feladatainak megfelelően biztosítja és védi az állampolgárok tömegrendezvények szervezéséhez fűződő jogát mindaddig, amíg ezek a rendezvények békésen zajlanak”. A cél az, hogy megelőzzenek bármilyen incidenst a nagygyűlés helyszínén, vagyis a székely vértanúk vesztőhelyén álló obeliszknél, mind pedig a gyülekezés, illetve az elvonulás útvonalain – írják a sajtónak elküldött dokumentumban.

Mint ismeretes, a hatóságok a korábbi években több ízben megbírságolták a város utcáin felvonuló tüntetőket, idén azonban semmi jelét nem adták annak, hogy jogtalannak tekintenék és akadályozni próbálnák a résztvevők bevonulását a város főterére.

Az autonómiáért és a régiósításért, illetve Románia közigazgatási átszervezését célzó jelenlegi tervezet ellen szervezett felvonulást és nagygyűlést Marosvásárhelyen tartják, szombaton, 16 és 19 óra között, a szervező Székely Nemzeti Tanács mintegy 40 ezer résztvevőre számít.

 

Hirdetés