Emberek, mindenki kapaszkodjon meg: jön a tavasz!

Felmelegedés jön a következő két hétben.
Hirdetés

Általános felmelegedésre és sokfele csapadékra számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) március 5-e és 18-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből. A szakemberek szerint jelentősebb mennyiségű csapadék a március 5-e és 6-a között, valamint 11-e körül várható.

Erdélyben az időszak első hetében általános felmelegedés várható, a legmagasabb nappali hőmérsékletek 5 és 14, a legalacsonyabb éjszakaiak a kezdeti mínusz 11-ről fagypont körülire nőnek, sőt elérhetik a 3-6 Celsius fokot is. A második héten váltakozó hőmérsékletre számíthatunk, de általában 12 és 16 fok közötti maximumok és 0 és 2 fok közötti minimumok várhatók. Eső bármikor kialakulhat, nagyobb mennyiségben 13-a körül hullhat.

A Bánságban és a Partiumban a jelzett időszak első hetében általános felmelegedés várható, a legmagasabb nappali hőmérsékletek a mostani 6-7 Celsius-fokról hét végére 17-18 fokra emelkednek. Hasonló módon, a legalacsonyabb éjszakai hőmérsékleti értékek a kezdeti mínusz 7-ről március 11-e körül akár plusz 6 fokra nőhetnek. A második héten váltakozó hőmérsékletre számíthatunk, de általában 13 és 18 fok közötti maximumok és 2 és 6 fok közötti minimumok várhatók. Eső bármikor kialakulhat, nagyobb mennyiségben 6-a és 8-a, illetve 11-e és 13-a között hullhat.

Máramarosban az első héten általános felmelegedés várható, a legmagasabb nappali hőmérsékletek 5 és 14, a legalacsonyabb éjszakaiak a kezdeti mínusz 12-ről elérhetik az 5-6 Celsius fokot is. A második héten váltakozó hőmérsékletre számíthatunk, de általában 10 és 15 fok közötti maximumok és 2 és 4 fok közötti minimumok várhatók. Eső bármikor kialakulhat, nagyobb mennyiségben 6-án, 7-én, 11-én és 12-én hullhat.

Hirdetés