bizalom
csubakka
2018. február 23. péntek, 16:48
Nem megalapozott az igazságügyi miniszter kérése.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) és Laura Codruţa Kövesi töretlenül élvezi az államfő támogatását. Ezt maga Klaus Iohannis nyilatkozta pénteken Brüsszelben.

„Támogatom Kövesi asszonyt és a DNA tevékenységét is. Többször elmondtam már, hogy a DNA jó munkát végez, a DNA vezetősége is jó munkát végez, amit pedig az este hallottam, az nem változtatott véleményemen” – mondta az Európai Tanács ülése előtt a médiának nyilatkoz államfő arra utalva, hogy Tudorel Toader igazságügyi miniszter csütörtök este olyan értékelő jelentést mutatott be, amelynek végén közölte, hogy javasolni fogja az államelnöknek a DNA-főügyész leváltását.

Iohannis egyébként nem tartja eléggé megalapozottnak az igazságügyi miniszter jelentését.

„Amit bemutatott a miniszter úr, az nem volt világos és első olvasatra megalapozatlannak tűnt. Nem elégséges a visszahívás indoklása. Ezt azért mondom, mert a törvény elég részletesen előírja, hogyan kell összeállítani egy ilyen jelentést” – nyilatkozta Iohannis az újságíróknak.

Végre elérhető Toader jelentése
Noha a jelentés csütörtök esti ismertetését Tudorel Toader igazságügyi miniszter azzal kezdte, hogy a sajtóesemény után azonnal elérhetővé teszi a dokumentumot a minisztérium honlapján, a jelentés szövege csak péntek délután vált elérhetővé. Miután a minisztérium honlapja megbénult, a hivatalos indoklás szerint a túl sok látogatás miatt, egy másik felületen megjelent a jelentést és csatolmányait tartalmazó csomag letöltési linkje.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25489
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?
Úgyhogy ha valakinek fotója van róla, ne dobja el. Jó ideig nem lesz miben gyönyörködni a helyszínen.
1989 óta Románia első ízben korlátozná az alkotmányban rögzített szabadságjogokat.
A kastély újonnan kialakított kőtárát régészeti leletekkel egészítették ki, így például a Bánffyak által használt lábasok, éjjeli edények, kályhacsempe-töredékek, illatszeres üvegcsék egyaránt megtekinthetőek. Mutatjuk.
Nem kampányolni jöttek, de a világuralom a végső céljuk, segítséget ajánlottak és természetesen viccesek voltak.
Mindkét férfit kórházba szállították, egyikük állapota súlyos.
Folytatódik a Roboszkóp, Laczkó Vass Róbert elmélkedős sorozata.
Szeptember 17-től folytatódik élesben a romániai gépkocsipark felújítását célzó akció.
Romániában a kormányzat részéről egymást érik azok az üzenetek, melyek országként sebezhetővé tesznek bennünket és tálcán kínálják az érveket azoknak, akik bűnbakot keresnek.
Nem légből kapott a brassói reptér 2020-as átadási határideje: hamarosan kiírják a versenytárgyalást a kivitelezésre.
Mert a könyveket nem sikerült időben lefordítani németre.