bizalom
fsandor
2018. február 23. péntek, 16:48
Nem megalapozott az igazságügyi miniszter kérése.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) és Laura Codruţa Kövesi töretlenül élvezi az államfő támogatását. Ezt maga Klaus Iohannis nyilatkozta pénteken Brüsszelben.

„Támogatom Kövesi asszonyt és a DNA tevékenységét is. Többször elmondtam már, hogy a DNA jó munkát végez, a DNA vezetősége is jó munkát végez, amit pedig az este hallottam, az nem változtatott véleményemen” – mondta az Európai Tanács ülése előtt a médiának nyilatkoz államfő arra utalva, hogy Tudorel Toader igazságügyi miniszter csütörtök este olyan értékelő jelentést mutatott be, amelynek végén közölte, hogy javasolni fogja az államelnöknek a DNA-főügyész leváltását.

Iohannis egyébként nem tartja eléggé megalapozottnak az igazságügyi miniszter jelentését.

„Amit bemutatott a miniszter úr, az nem volt világos és első olvasatra megalapozatlannak tűnt. Nem elégséges a visszahívás indoklása. Ezt azért mondom, mert a törvény elég részletesen előírja, hogyan kell összeállítani egy ilyen jelentést” – nyilatkozta Iohannis az újságíróknak.

Végre elérhető Toader jelentése
Noha a jelentés csütörtök esti ismertetését Tudorel Toader igazságügyi miniszter azzal kezdte, hogy a sajtóesemény után azonnal elérhetővé teszi a dokumentumot a minisztérium honlapján, a jelentés szövege csak péntek délután vált elérhetővé. Miután a minisztérium honlapja megbénult, a hivatalos indoklás szerint a túl sok látogatás miatt, egy másik felületen megjelent a jelentést és csatolmányait tartalmazó csomag letöltési linkje.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25489
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.