Iohannis továbbra is támogatja Kövesit és a DNA-t

Nem megalapozott az igazságügyi miniszter kérése.
Hirdetés

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) és Laura Codruţa Kövesi töretlenül élvezi az államfő támogatását. Ezt maga Klaus Iohannis nyilatkozta pénteken Brüsszelben.

„Támogatom Kövesi asszonyt és a DNA tevékenységét is. Többször elmondtam már, hogy a DNA jó munkát végez, a DNA vezetősége is jó munkát végez, amit pedig az este hallottam, az nem változtatott véleményemen” – mondta az Európai Tanács ülése előtt a médiának nyilatkoz államfő arra utalva, hogy Tudorel Toader igazságügyi miniszter csütörtök este olyan értékelő jelentést mutatott be, amelynek végén közölte, hogy javasolni fogja az államelnöknek a DNA-főügyész leváltását.

Iohannis egyébként nem tartja eléggé megalapozottnak az igazságügyi miniszter jelentését.

„Amit bemutatott a miniszter úr, az nem volt világos és első olvasatra megalapozatlannak tűnt. Nem elégséges a visszahívás indoklása. Ezt azért mondom, mert a törvény elég részletesen előírja, hogyan kell összeállítani egy ilyen jelentést” – nyilatkozta Iohannis az újságíróknak.

Végre elérhető Toader jelentése
Noha a jelentés csütörtök esti ismertetését Tudorel Toader igazságügyi miniszter azzal kezdte, hogy a sajtóesemény után azonnal elérhetővé teszi a dokumentumot a minisztérium honlapján, a jelentés szövege csak péntek délután vált elérhetővé. Miután a minisztérium honlapja megbénult, a hivatalos indoklás szerint a túl sok látogatás miatt, egy másik felületen megjelent a jelentést és csatolmányait tartalmazó csomag letöltési linkje.

Hirdetés