bizalom
csubakka
2018. február 23. péntek, 16:48
Nem megalapozott az igazságügyi miniszter kérése.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) és Laura Codruţa Kövesi töretlenül élvezi az államfő támogatását. Ezt maga Klaus Iohannis nyilatkozta pénteken Brüsszelben.

„Támogatom Kövesi asszonyt és a DNA tevékenységét is. Többször elmondtam már, hogy a DNA jó munkát végez, a DNA vezetősége is jó munkát végez, amit pedig az este hallottam, az nem változtatott véleményemen” – mondta az Európai Tanács ülése előtt a médiának nyilatkoz államfő arra utalva, hogy Tudorel Toader igazságügyi miniszter csütörtök este olyan értékelő jelentést mutatott be, amelynek végén közölte, hogy javasolni fogja az államelnöknek a DNA-főügyész leváltását.

Iohannis egyébként nem tartja eléggé megalapozottnak az igazságügyi miniszter jelentését.

„Amit bemutatott a miniszter úr, az nem volt világos és első olvasatra megalapozatlannak tűnt. Nem elégséges a visszahívás indoklása. Ezt azért mondom, mert a törvény elég részletesen előírja, hogyan kell összeállítani egy ilyen jelentést” – nyilatkozta Iohannis az újságíróknak.

Végre elérhető Toader jelentése
Noha a jelentés csütörtök esti ismertetését Tudorel Toader igazságügyi miniszter azzal kezdte, hogy a sajtóesemény után azonnal elérhetővé teszi a dokumentumot a minisztérium honlapján, a jelentés szövege csak péntek délután vált elérhetővé. Miután a minisztérium honlapja megbénult, a hivatalos indoklás szerint a túl sok látogatás miatt, egy másik felületen megjelent a jelentést és csatolmányait tartalmazó csomag letöltési linkje.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25489
Az amúgy civilizáltabb hangvételű szövegből ismét csak az derül ki, hogy a magyarok, meg az oroszok, az EU... és a sorok között ott remeg a hazafias Erdély-féltés is.
Hát, ehhez nagyon nincs mit hozzáfűzni. Sabin Gherman írása az idei magyar nemzeti ünnep alkalmából. A centenáriumi évben.
Nem volt ellenfele a hivatalban levő államfőnek.
Nem az útviszonyoknak megfelelően autóztak.
Szombaton ünnepélyes keretek között tették le az új épület alapkövét.
Leállíttatták a kulturális és oktatási ügyekkel foglakozó British Council tevékenységét is.
Cătălin Cherecheș éppen a magyar nemzeti ünnepen sokkolta az ünneplő közösséget azzal, hogy nekiment a Németh László Elméleti Líceumnak.
Kattintás után kiderül! (Vagy nem, de legalább szavazhat róla.)
A „párhuzamos állam” elleni küzdelem szellemében a SRI és a DNA kapcsolatára kíváncsi a kormány.
És hogyan emlékezzünk rá? 1848 a népünnepély, az erőszak és a megdicsőülés között.
Eddig az volt a román diskurzus központi témája, hogy jaj, a magyarok elrabolták a nemzeti gázt. Most meg az, hogy a magyarok tulajdonképpen ráfaragtak a gázügyletre.
Arra kérik a magyarokat, hogy a napokban ne utazzanak Kárpátaljára.
Románia kettészakadt. Az egyik része Európához tartozik. A másik valamiféle fanarióta nagybirtokhoz. Sabin Gherman írása.
A mostohává forduló idő sem zavarta el a legkitartóbb ünneplőket.