Vasútvesztő
béel
2018. február 21. szerda, 10:45
A távhővezetékeket tartó állványzat szakadt a vágányokra.

Teljesen leállt az Erdélyből Brassón keresztül Bukarest irányába tartó vasúti forgalom, miután Ploieşti nyugati pályaudvarán a vasúti sínekre zuhant egy négytonnás fémszerkezet, amely a sínek fölött átvezető távhővezetékeket tartotta.

A lezuhanó szerkezet az elektromos vezetékeket is megrongálta.

Ennek nyomán az összes vágányon áll a forgalom, ami erdélyi utasokat is érint, mivel a város nyugati pályaudvarán áthalad az összes, Erdélyt Bukaresttel összekötő járat.

Jelenleg hat szerelvény vesztegel az incidens miatt.

A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult a helyszínre, hogy biztosítsák a helyszínt. A forgalom ugyanakkor várhatóan hosszú ideig áll majd, el kell ugyanis dönteni, hogy a forgalmat akadályozó fémszerkezetet egyben, daruval próbálják elmozdítani, vagy kisebb darabokra vágják.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25446
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.