Vasútvesztő
béel
2018. február 21. szerda, 10:45
A távhővezetékeket tartó állványzat szakadt a vágányokra.

Teljesen leállt az Erdélyből Brassón keresztül Bukarest irányába tartó vasúti forgalom, miután Ploieşti nyugati pályaudvarán a vasúti sínekre zuhant egy négytonnás fémszerkezet, amely a sínek fölött átvezető távhővezetékeket tartotta.

A lezuhanó szerkezet az elektromos vezetékeket is megrongálta.

Ennek nyomán az összes vágányon áll a forgalom, ami erdélyi utasokat is érint, mivel a város nyugati pályaudvarán áthalad az összes, Erdélyt Bukaresttel összekötő járat.

Jelenleg hat szerelvény vesztegel az incidens miatt.

A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult a helyszínre, hogy biztosítsák a helyszínt. A forgalom ugyanakkor várhatóan hosszú ideig áll majd, el kell ugyanis dönteni, hogy a forgalmat akadályozó fémszerkezetet egyben, daruval próbálják elmozdítani, vagy kisebb darabokra vágják.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25446
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.