A Bihar megyei tűzoltóság felvétele
Tragédia
szabot
2018. február 19. hétfő, 17:23
Bizarr haláleset történt Nagyváradon: idős ember hunyt el a felforrósodott tévéje miatt kiütött tűzben.
Kigyulladt televíziókészüléke miatt halt meg egy idős férfi Nagyváradon, a saját lakásában – közölte a Bihar megyei katasztrófavédelem (ISU).
 
Az illetékes hatóságok arról tájékoztatták az Agerpres hírügynökséget, hogy hétfőn 11:30 körül értesítették az 112-es számon a tűzoltókat, hogy a nagyváradi Fő (Republicii) utcában tűz ütött ki az egyik épületben. 
 
A helyszínre érkező mentősök és tűzoltók a ház 79 éves tulajdonosát eszméletlen állapotban találták az egyik szobában. Az újjáélesztési kísérletek nem jártak sikerrel, az idős férfi életét vesztette. A tüzet sikerült tíz perc alatt eloltani, a házban a televízión kívül egy bútordarab, a textíliák és egy tízméteres villanykábel égett össze. Az ISU közleménye szerint a tüzet valószínűleg az okozta, hogy átforrósodott a feszültség alatt hagyott televízió. 
 
Az esetről a tűzoltók további képeket és hasznos tanácsokat közölnek honlapjukon, például hogy használat után ne hagyjuk feszültség alatt az olyan készülékeinket, mint a vasaló, hősugárzó, televízió, stb, és időnként ellenőrizzük a berendezéseink kábeleinek állapotát. Ha pedig olvadt műanyag szagát érezzük, azonnal húzzuk ki az épp használt készüléket a fali dugaszból. A nagy fogyasztónak minősülő háztartási gépeket pedig érdemes külön fali dugaszhoz csatlakoztatni
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25411
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
A nép ügyvédjéhez fordulnak.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.