A Bihar megyei tűzoltóság felvétele
Tragédia
szabot
2018. február 19. hétfő, 17:23
Bizarr haláleset történt Nagyváradon: idős ember hunyt el a felforrósodott tévéje miatt kiütött tűzben.
Kigyulladt televíziókészüléke miatt halt meg egy idős férfi Nagyváradon, a saját lakásában – közölte a Bihar megyei katasztrófavédelem (ISU).
 
Az illetékes hatóságok arról tájékoztatták az Agerpres hírügynökséget, hogy hétfőn 11:30 körül értesítették az 112-es számon a tűzoltókat, hogy a nagyváradi Fő (Republicii) utcában tűz ütött ki az egyik épületben. 
 
A helyszínre érkező mentősök és tűzoltók a ház 79 éves tulajdonosát eszméletlen állapotban találták az egyik szobában. Az újjáélesztési kísérletek nem jártak sikerrel, az idős férfi életét vesztette. A tüzet sikerült tíz perc alatt eloltani, a házban a televízión kívül egy bútordarab, a textíliák és egy tízméteres villanykábel égett össze. Az ISU közleménye szerint a tüzet valószínűleg az okozta, hogy átforrósodott a feszültség alatt hagyott televízió. 
 
Az esetről a tűzoltók további képeket és hasznos tanácsokat közölnek honlapjukon, például hogy használat után ne hagyjuk feszültség alatt az olyan készülékeinket, mint a vasaló, hősugárzó, televízió, stb, és időnként ellenőrizzük a berendezéseink kábeleinek állapotát. Ha pedig olvadt műanyag szagát érezzük, azonnal húzzuk ki az épp használt készüléket a fali dugaszból. A nagy fogyasztónak minősülő háztartási gépeket pedig érdemes külön fali dugaszhoz csatlakoztatni
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25411
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.