Február végére megjön a rendes tél

Nappal is mínuszokban járunk február 24. után.
Hirdetés
A következő két hétben a megszokottnál hidegebb, csapadékos idő várható – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) február 19. – március 4. közötti időszakra kiadott előrejelzéséből.
 
A Bánságban és a Körösök vidékén február 23-ig 4 és 6 fok között alakul a nappali, mínusz 1 fok körül az éjszakai hőmérséklet. Február 24–27. között erőteljes lehűlés várható, nappal mínusz 3, éjjel akár mínusz 10 Celsius-fok is lehet. Ezt követően ismét enyhül az idő, február 28. és március 4. között a maximális hőmérséklet 3-5, a minimális érték mínusz 3 fok körül alakul.
 
Az első héten naponta várható csapadék, amely február 24–25-én lesz kiadósabb. A lehűlés napjain havaseső és havazás is előfordulhat.
 
Erdélyben február 19–24. között 2-4 fok lesz a nappali hőmérséklet, éjszakánként  mínusz 7 Celsius-fokig süllyedhet a hőmérséklet. Február 27-ig fokozatosan hűlni fog az idő, nappal legtöbb mínusz 4, mínusz 5 fok lesz, éjjel mínusz 12 fokos hidegre is számítani kell. 
 
Ezt követően felmelegszik a levegő, március 4-ére a nappali hőérték eléri a 2-3, az éjszakai pedig a mínusz 6 fokot. A hideget kis mennyiségű csapadék kíséri, ez február 23–25-én lehet kiadósabb.
 
A hegyvidékeken február 23-ig változékony időjárással kell számolni, a maximális hőmérsékleti értékek mínusz 4 és mínusz 2, míg a legalacsonyabbak mínusz 10 és mínusz 8 fok között alakulnak. Ezt követően a hegyekben is lehűl az idő, éjszakánként akár mínusz 15 fok is lehet. Február 27-e után enyhülés várható. Enyhe havazásra kell számítani.

Hirdetés