Visszatánc!
Jean St'Ay
2018. február 17. szombat, 13:57
Mert a román menedékkérők száma ugrásszerűen megnőtt.

Amint arról beszámoltunk, tavaly decembertől törölték a Kanadába látogató és ott fél évnél nem hosszabb időre tartózkodni szándékozó román állampolgárok vízumkötelezettségét.

Igen ám, de az azóta eltelt alig ét hónap alatt ugrásszerűen megnőtt a Kanadában menedéket kérő románok száma, több, mint 230 menedékkérelmet iktattak a kanadai hatóságok, amely a 2016-ban egész évben beérkezett kérelmek szinte kétszeresét jelenti.

Az ellenpélda: a bolgár állampolgárok kanadai vízumkötelezettsége szintén megszűnt, viszont az ő esetükben az iktatott menedékkérelmek száma alacsony maradt az említett időszakban.

A kanadai illetékesek szerint akár a vízumkötelezettség ismételt bevezetésére is sor kerülhet a román állampolgárok esetében, ha az idén a menedékkérelmek száma elér egy bizonyos, egyelőre nem pontosított határt.

És a kanadaiak vízumügyben nem ismernek tréfát. 2009-ben Kanada a vízumkötelezettség azonnali újrabevezetése mellett döntött Csehországgal és Mexikóval szemben, tekintettel a két országból befutó menedékkérelmek számának robbanásszerű növekedésére.

A kanadai vízumkényszert 2007-ben oldották fel a csehek esetében, és két év leforgása alatt 600-szorosára nőtt a menedékkérelmek száma. Sok menedékkérő roma származású volt. Kanada további négy év múlva oldotta fel ismét a vízumkötelezettséget a cseh állampolgárok esetében.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25391
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?
Úgyhogy ha valakinek fotója van róla, ne dobja el. Jó ideig nem lesz miben gyönyörködni a helyszínen.
1989 óta Románia első ízben korlátozná az alkotmányban rögzített szabadságjogokat.
A kastély újonnan kialakított kőtárát régészeti leletekkel egészítették ki, így például a Bánffyak által használt lábasok, éjjeli edények, kályhacsempe-töredékek, illatszeres üvegcsék egyaránt megtekinthetőek. Mutatjuk.
Nem kampányolni jöttek, de a világuralom a végső céljuk, segítséget ajánlottak és természetesen viccesek voltak.
Mindkét férfit kórházba szállították, egyikük állapota súlyos.
Folytatódik a Roboszkóp, Laczkó Vass Róbert elmélkedős sorozata.
Szeptember 17-től folytatódik élesben a romániai gépkocsipark felújítását célzó akció.
Romániában a kormányzat részéről egymást érik azok az üzenetek, melyek országként sebezhetővé tesznek bennünket és tálcán kínálják az érveket azoknak, akik bűnbakot keresnek.
Nem légből kapott a brassói reptér 2020-as átadási határideje: hamarosan kiírják a versenytárgyalást a kivitelezésre.
Mert a könyveket nem sikerült időben lefordítani németre.