Visszatánc!
Jean St'Ay
2018. február 17. szombat, 13:57
Mert a román menedékkérők száma ugrásszerűen megnőtt.

Amint arról beszámoltunk, tavaly decembertől törölték a Kanadába látogató és ott fél évnél nem hosszabb időre tartózkodni szándékozó román állampolgárok vízumkötelezettségét.

Igen ám, de az azóta eltelt alig ét hónap alatt ugrásszerűen megnőtt a Kanadában menedéket kérő románok száma, több, mint 230 menedékkérelmet iktattak a kanadai hatóságok, amely a 2016-ban egész évben beérkezett kérelmek szinte kétszeresét jelenti.

Az ellenpélda: a bolgár állampolgárok kanadai vízumkötelezettsége szintén megszűnt, viszont az ő esetükben az iktatott menedékkérelmek száma alacsony maradt az említett időszakban.

A kanadai illetékesek szerint akár a vízumkötelezettség ismételt bevezetésére is sor kerülhet a román állampolgárok esetében, ha az idén a menedékkérelmek száma elér egy bizonyos, egyelőre nem pontosított határt.

És a kanadaiak vízumügyben nem ismernek tréfát. 2009-ben Kanada a vízumkötelezettség azonnali újrabevezetése mellett döntött Csehországgal és Mexikóval szemben, tekintettel a két országból befutó menedékkérelmek számának robbanásszerű növekedésére.

A kanadai vízumkényszert 2007-ben oldották fel a csehek esetében, és két év leforgása alatt 600-szorosára nőtt a menedékkérelmek száma. Sok menedékkérő roma származású volt. Kanada további négy év múlva oldotta fel ismét a vízumkötelezettséget a cseh állampolgárok esetében.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25391
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.