Fotó forrása: Facebook
Alapértéksértés
Timi
2018. február 16. péntek, 20:55
Ha folytatódik az igazságszolgáltatás elleni támadás, akkor ideje bevetni a 7-es cikkelyt Romániával szemben, véli a CDU politikusa.

Gunther Krichbaum, a német szövetségi parlament (Bundestag) EU-ügyi bizottságának CDU-s elnöke Romániával kapcsolatos aggályai miatt levelet intézett Jean Claude Junckerhez, az Európai Bizottság (EB) elnökéhez. Ebben azt kéri, hogy az EB ne szüntesse meg a román igazságszolgáltatást figyelő Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmust (MCV), és amennyiben a román kormány újabb támadásokat intéz az igazságügy ellen, vegyék számításba a 7-es számú cikkely alapján a kötelezettszegési eljárást Romániával szemben.

Krichbaum nem először javasol drasztikus szankciót, a Btk.-módosítások miatt kirobbant tüntetések idején Románia EU-s szavazati jogának visszavonása miatt kereste meg Junckert. Ugyanakkor ő volt az, aki Magyarország és Lengyelország ellen is kérte a jogsértési eljárást.

A levélben Krichbaum a korrupcióellenes ügyészséget (DNA) érintő botrányról kijelentette, hogy minden DNA-ellenes támadás egyet jelent az igazságszolgáltatás függetlensége és a korrupcióellenes harc elleni támadással.

A teljes levél itt olvasható el.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25387
Túlfizetik Romániában a közalkalmazottakat, pedig a gazdasági helyzet nem indokolja a bőkezűséget.
A Kolozs Megyei Tanács elnöke aláírta a felszámolás megtervezésének és végrehajtásának rendeletét.
Felújították a brassói Zsinór utcát, ezután perselypénzből tartanák rendben.
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
A báthorysokra is kiterjesztenék a pár hete indult kísérleti projektet.
Kevesebb lesz az autó, több a fa, jobban érvényesülnek a műemlék épületek és a teljes Farkas utca élhetőbbé, bensőségesebbé válik – ígérik a polgármesteri hivatal által kiírt tervpályázat nyertesei. A győztes terv részleteit Macalik Arnold, a Mossfern építészeti iroda képviselője tárta fel a Főtérnek.
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Erről Csíksomlyón közös állásfoglalást is megfogalmaztak.
Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.
És került Erdély elkerülhetetlenül Romániához. Centenáriumi minisorozat az impériumváltásról.
Tíz év sztrádaépítéseit vizsgálta régiókra lebontva az EU statisztikai hivatala. Elképesztő, de Románia is szerepel a toplistán.
Újabb vádemelések történtek az utóbbi idők legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában.