Fotó forrása: Facebook
Alapértéksértés
Timi
2018. február 16. péntek, 20:55
Ha folytatódik az igazságszolgáltatás elleni támadás, akkor ideje bevetni a 7-es cikkelyt Romániával szemben, véli a CDU politikusa.

Gunther Krichbaum, a német szövetségi parlament (Bundestag) EU-ügyi bizottságának CDU-s elnöke Romániával kapcsolatos aggályai miatt levelet intézett Jean Claude Junckerhez, az Európai Bizottság (EB) elnökéhez. Ebben azt kéri, hogy az EB ne szüntesse meg a román igazságszolgáltatást figyelő Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmust (MCV), és amennyiben a román kormány újabb támadásokat intéz az igazságügy ellen, vegyék számításba a 7-es számú cikkely alapján a kötelezettszegési eljárást Romániával szemben.

Krichbaum nem először javasol drasztikus szankciót, a Btk.-módosítások miatt kirobbant tüntetések idején Románia EU-s szavazati jogának visszavonása miatt kereste meg Junckert. Ugyanakkor ő volt az, aki Magyarország és Lengyelország ellen is kérte a jogsértési eljárást.

A levélben Krichbaum a korrupcióellenes ügyészséget (DNA) érintő botrányról kijelentette, hogy minden DNA-ellenes támadás egyet jelent az igazságszolgáltatás függetlensége és a korrupcióellenes harc elleni támadással.

A teljes levél itt olvasható el.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25387
Az amúgy civilizáltabb hangvételű szövegből ismét csak az derül ki, hogy a magyarok, meg az oroszok, az EU... és a sorok között ott remeg a hazafias Erdély-féltés is.
Hát, ehhez nagyon nincs mit hozzáfűzni. Sabin Gherman írása az idei magyar nemzeti ünnep alkalmából. A centenáriumi évben.
Nem volt ellenfele a hivatalban levő államfőnek.
Nem az útviszonyoknak megfelelően autóztak.
Szombaton ünnepélyes keretek között tették le az új épület alapkövét.
Leállíttatták a kulturális és oktatási ügyekkel foglakozó British Council tevékenységét is.
Cătălin Cherecheș éppen a magyar nemzeti ünnepen sokkolta az ünneplő közösséget azzal, hogy nekiment a Németh László Elméleti Líceumnak.
Kattintás után kiderül! (Vagy nem, de legalább szavazhat róla.)
A „párhuzamos állam” elleni küzdelem szellemében a SRI és a DNA kapcsolatára kíváncsi a kormány.
És hogyan emlékezzünk rá? 1848 a népünnepély, az erőszak és a megdicsőülés között.
Eddig az volt a román diskurzus központi témája, hogy jaj, a magyarok elrabolták a nemzeti gázt. Most meg az, hogy a magyarok tulajdonképpen ráfaragtak a gázügyletre.
Arra kérik a magyarokat, hogy a napokban ne utazzanak Kárpátaljára.
Románia kettészakadt. Az egyik része Európához tartozik. A másik valamiféle fanarióta nagybirtokhoz. Sabin Gherman írása.
A mostohává forduló idő sem zavarta el a legkitartóbb ünneplőket.