Fotó forrása: Facebook
Alapértéksértés
Timi
2018. február 16. péntek, 20:55
Ha folytatódik az igazságszolgáltatás elleni támadás, akkor ideje bevetni a 7-es cikkelyt Romániával szemben, véli a CDU politikusa.

Gunther Krichbaum, a német szövetségi parlament (Bundestag) EU-ügyi bizottságának CDU-s elnöke Romániával kapcsolatos aggályai miatt levelet intézett Jean Claude Junckerhez, az Európai Bizottság (EB) elnökéhez. Ebben azt kéri, hogy az EB ne szüntesse meg a román igazságszolgáltatást figyelő Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmust (MCV), és amennyiben a román kormány újabb támadásokat intéz az igazságügy ellen, vegyék számításba a 7-es számú cikkely alapján a kötelezettszegési eljárást Romániával szemben.

Krichbaum nem először javasol drasztikus szankciót, a Btk.-módosítások miatt kirobbant tüntetések idején Románia EU-s szavazati jogának visszavonása miatt kereste meg Junckert. Ugyanakkor ő volt az, aki Magyarország és Lengyelország ellen is kérte a jogsértési eljárást.

A levélben Krichbaum a korrupcióellenes ügyészséget (DNA) érintő botrányról kijelentette, hogy minden DNA-ellenes támadás egyet jelent az igazságszolgáltatás függetlensége és a korrupcióellenes harc elleni támadással.

A teljes levél itt olvasható el.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25387
Megkávéztatják a fáradt sofőröket az ünnepek alatt a magyar és román rendőrök.
Egyszerű matematika az egész: 210 ezer autóra alig 50 ezer parkolóhely jut.
Itt a lista, amelyiken ellenőrizheti, hogy az Ön települése köztük van-e.
Kolozsvár, Nagyvárad, Arad és Temesvár a hétvégén hivatalossá teszi koalícióját.
Ezt szokták mondeni azok a tökéletlen alakok, akiket a pártdinamika kulcspozíciókba juttat. Mindenki hibás, csak ők nem.
Amúgy Papp Attila Zsolt álnéven jár közöttünk. És bemutatták az új verskötetét Tengerkolozsváron, Vízierdélyben. Kicsit felugrottunk mellé a költői trámvájra.
Bő fél évvel később szóltak a magyaroknak is, hogy bonzsúr, alá lehet írni. Legfeljebb a Partiumra lett volna esélyük, de Románia győztesként azt is vitte.
Nem, kedves Olvasónk, ez nem vicc. De. Vagyis hát nem.
Még idén felavatják az új utasfelvételi részleget, de már készülnek az új terminál tervei is.
Az nem úgy van a gyulafehérvári nyilatkozatban, ahogy le van írva. Ja, a rendkívül okos szerző nagy tisztázási igyekezetében összekeveri a szemiotikát (jeltan) a szemantikával (jelentéstan).
Hiába esküdözött a FCSB főjuhásza, hogy őt nem győzhetik le a magyarok a centenárium alkalmából.
Párhuzamos valóságokat szül a kisebbségi jogok kérdése Erdélyben. Abban azonban mindenki egyetért, hogy csak papíron léteznek.
A klasszikus dió-alma-mogyoró már a múlté, manapság sokkal rafináltabb meglepetések terhelik a Mikulás zsákját és a szülők pénztárcáját.